Comunitate

Ce soluții are operatorul Apa Serv pentru ținerea sub control a cheltuielilor

Societatea Apa Serv Valea Jiului nu este singura care întâmpină pro­bleme din cauza creșterii pețurilor la energie.
Directorul general al operatorului din Valea Jiului, Cristian Ionică (foto) sus­ține că impactul bugetar cel mai mare este cel produs din cauza creșterii tarifului la energie. „Gazul s-a scumpit cu peste 500 la sută, iar energia electrică cu 80 la sută, ceea ce este foarte mult”, a spus Ionică.
Cei de la compania de apă fac eforturi mari pentru a gestiona rețeaua de alimentare cu apă și canalizare din Valea Jiului. Pe de altă parte, societatea are probleme și din cauza scăderii numărului de consumatori, depopula­rea zonei fiind la ordinea zilei. „Sunt multe apartamente care au rămas goale. Am pierdut foarte mulți con­su­matori. Sunt scări de bloc unde mai avem unul sau doi consumatori. Ca ur­mare, și încasările au scăzut simțitor”, a afirmat Cristian Ionică, directorul ge­neral al societății Apa Serv Valea Jiului.
În aceste condiții, angajații opera­to­rului fac economii la combustibilul con­sumat, însă fără să afecteze activitatea firmei. Iar pentru scăderea facturilor la energie, se vrea montarea de panouri solare. (A. Năstase)