CE şi-a dat avizul pentru subvenţionarea mineritului

Compania Naţională a Huilei Petroşani va beneficia, în sfârşit, de subvenţie de la bugetul de stat. Comisia Europeană a autorizat, ieri, România, să acorde din fondurile publice, un ajutor de 1.169 de milioane de lei, adică aproximativ 270 de milioane de euro, în vederea închiderii minelor de cărbune necompetitive.
Comisia Europeană a considerat că măsura este conformă cu normele UE privind ajutoarele de stat, deoarece ajutorul acordat pentru acoperirea costurilor de producţie va scădea în mod progresiv, dar şi pentru că România s-a angajat să pună în practică măsuri complementare pentru diminuarea impactului social şi de mediu al închiderii celor trei mine necompetitive. „Decizia 2010/787/UE a Consiliului privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive permite autorităţilor publice să acorde, în anumite condiţii, ajutoare pentru industria cărbunelui, cu scopul de a facilita închiderea minelor de huilă necompetitive, până în decembrie 2018”, se arată în documentul oficial, care anunţă avizarea ajutorului de stat de către CE. Datele oficiale relevă faptul că, dintre cele şapte unităţi de producţie de cărbune deţinute de CNH la ora actuală, Executivul a decis să închidă trei dintre acestea, considerate necompetitive. Prima mină, respectiv EM Petrila, va fi închisă până la sfârşitul anului 2015, iar celelalte două – Uricani şi Paroşeni – până la sfârşitul anului 2017. (C. Cosman)

One thought on “CE şi-a dat avizul pentru subvenţionarea mineritului

  • 23 februarie 2012 la 9:07
    Legătură permanentă

    Daca nu vor pune bete in roate mineritului vaii jiului olteni gorjeni din ministere ex.Sorin Gaman atunci vor veni si bani iar CNH va intra in normalitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.