Ce se va întâmpla cu competiţiile fotbalistice de la nivel judeţean?

Nicolae Gavrea

Preşedintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean (foto), a avut o discuţie online cu reprezentanţii cluburilor din Liga a cincea. Oficialul spune că majoritatea cluburilor prezente la discuţia online şi-au arătat disponibilitatea pentru fotbal. „Am vorbit cu cei de la Liga a cincea despre disputarea sistemului Play Off şi Play out cu un singur tur şi au apreciat această formulă, ca fiind o reorganizare pozitivă. Singura problemă ar fi la Universitatea Petroşani când studenţii vor pleca, dar şi acolo se caută soluţii“, a spus Petrean. În Liga a cincea competiţia s-ar putea relua undeva între iulie şi august.

La nivelul competiţiei din Liga a IV-a echipele Inter Petrila şi Retezatul Haţeg au anunţat că au probleme de ordin financiar. „Este o problemă finaciară pentru că primăriile au redirecţionat banii spre criza Covid. Poate din toamnă să ne reorganizăm. De aceea punctul meu de vedere ar fi că această ediţie a Ligii a patra ar fi trebuit îngheţată la fel ca Liga a treia şi să se aplice regulamentul de la Liga a treia şi anume un meci direct în primele două clasate, în cazul nostru între Jiul şi Geoagiu. Este un risc foarte mare să jucăm. Nu pot îndeplini cerinţele Guvernului, ale FRF, echipe din Liga 1 sau Liga 2, deci cu atât mai puţin noi“, a spus Eugen Duma, preşedintele clubului Inter Petrila.
Competiţia Under 19 la juniori este îngheţată, dar în schimb juniorii pot juca la echipa de seniori. „Nu este nici un fel de problemă ca juniorii să vină şi să joace la seniori. S-a îngheţat doar competiţia juniorilor, nu şi dreptul juniorilor de a juca la echipele de seniori. Aşa că în acest caz nu este nici o problemă“, a punctat Cristian Petrean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.