Ce se mai întâmplă în procesul hoţilor de utilaje?

Cristina Ghenea

Una dintre persoanele învinuite în dosarul utilajelor furate din state ale Uniunii Europene ar putea fi pusă în libertate, după ce magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au decis să-i înlocuiască măsura de arest preventiv, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. Alţi 10 inculpaţi din acest dosar rămân în spatele gratiilor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, în urma verificării legalităţii şi temeiniciei măsurii de arest preventiv a celor 11 inculpaţi aflaţi în spatele gratiilor, instanţa a dispus menţinerea acestei măsuri pentru 10 dintre ei, în timp ce în cazul lui Mircea Stanciu, s-a decis înlocuirea arestului cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. „Hotărârea magistraţilor nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare iar competenţa de soluţionare revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Până la judecarea recursului, toţi cei 11 inculpaţi, inclusiv Mircea Stanciu, vor rămâne în stare de arest preventiv“, a precizat Cosmin Muntean.
Tot la termenul de judecată de miercuri, magistraţii au respins cererea lui Corneliu Pantilimon Kaiser, care a solicitat permisiunea de a părăsi ţara. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 15 februarie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă 03.02.2012

Florin Mureşan, karatist de la Clubul Ryu-do din Deva Pentru că a fost desemnat cel mai bun sportiv hunedorean în

Spărgător de locuinţe, prins şi arestat

Un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile, după ce în...

Se reiau căutările ciobanului dispărut în Parâng

Salvamontiştii şi jandarmii montani vor relua mâine căutările ciobanului dispărut în urmă cu 11 zile, în Masivul Parâng. Aceştia se...

Închide