Comunitate

Ce proiecte de investiții sunt planificate la Băcia

Primarul din Băcia, Florin Alba (foto), are planuri mari pentru dezvoltarea co­munei și în 2022. Astfel, edilul spune că sunt trei proiecte în valoare de 26 mili­oa­ne de lei pe programul „Anghel Saligny”, de asfaltare, construcție de trotuare și rigole. Este vorba de peste 14 kilometri de drumuri asfaltate și 5 kilometri de trotuare.

Sală de sport
„A fost emis ordinul de începere a lucr­ă­rilor de către cei de la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru sala de sport din satul Băcia. Este o investiție de 1,7 milioane de lei care va începe în ianuarie 2022 și va fi finalizată în șase luni. De ase­menea, s-a încheiat perioada de ofertare pentru școala gimnazială din Băcia, rea­bilitare, extindere și dotare. Sunt fonduri europene, 5,2 milioane de lei. Vom avea și o grădiniță la Băcia, o investiție de peste 7 milioane de lei”, a declarat Florin Alba, primarul comunei Băcia.
În comună va fi reabilitat din punct de ve­dere energetic dispensarul medical, iar trei stații de încărcare mașini electrice vor fi construite.
În scurt timop vor fi finalizate și lucrările de canalizare în satele Totia Mare și Totia Mică.
Mâine, aproape 100 de elevi din comuna Băcia și dascălii lor vor primi tablete și lap­topuri, din fonduri europene. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura