Actualitate

Ce poate face omul la plictiseală: un japonez uimeşte reţelele de socializare cu o colecţie atipică

Plictisit în timpul ultimelor etape ale închiderii Covid-19, un ja­ponez a petrecut o lună întrea­gă prin­zând gândaci de bălegar și creând o colecție hipnotizantă de gra­di­enți de culoare, scrie odditycentral.com.

I-a aranjat frumos
Pe 17 august, utilizatorul japonez de Twitter (X) bochimushi a postat pe Twitter o fotografie cu sute de gândaci de bălegar strălucitori aranjați în funcție de culoare, de la albastru intens la violet, formând un gradient impresionant. Colecția spectaculoasă de gândaci a fost creată în luna august a anului trecut, ca o modalitate de a trece timpul în timpul sfârșitului închi­derii Covid-19. Plictisindu-se de moarte, bărbatul a început să vâ­neze gândaci de bălegar și apoi să îi aranjeze ordonat în acest stil de gradient pentru un efect vizual uimitor. Colecția lui Bochimushi este formată din uriașul număr de 450 de gândaci de bălegar.
Interesant este că Bochimushi nu este singurul japonez care a creat o colecție de gândaci în gra­dient. Mjinko, un alt utilizator de Twitter care a comentat fotografia virală a gândacilor strălucitori, îm­părtășește propria colecție, care arată surprinzător de asemănător.
Fotografia lui Bochimushi a fost vizualizată de peste 1,4 milioane de ori pe Twitter și a primit apro­ximativ 22.000 de aprecieri. În lumea occidentală, ar fi fost de așteptat să primească fel de fel de comentarii critice din partea iu­bitorilor de animale, dar, derulând adânc în secțiunea de comentarii la această fotografie, nu am reușit să găsim niciun comentariu ne­gativ.