www.mesagerulhunedorean.ro

Ce noroc pe noi! A fost redusă perioada de carantinare

De ieri intră în vigoare carantina redusă la cinci zile, a anunțat, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (foto). El a spus că persoanele care erau deja în timpul unei decizii de carantină sau izolare vor fi supuși peri­oa­dei reduse.
Alexandru Rafila a fost întrebat dacă de­cizia de reducere a perioadei carantinei se va aplica și celor care se află deja în timpul unei astfel de măsuri.
„Da! Va fi o măsură care se aplică practic tuturor și celor care se află în acest mo­ment în carantină și aceeași măsură o vom lua și în cazul celor care se află în izolare, pentru că știți bine, trebuie să facem această diferență între carantină – care se referă la persoanele aparent sănătoase, care călătoresc – și izolare, care se referă fie la persoanele bolnave, fie la persoanele care sunt contacți apropiați ai unor per­soa­ne bolnave”, a spus ministrul Sănătății.
Practic, măsura se va aplica și celor care se află deja în carantină sau în izolare. Cei aflați în această situație vor primi mesaj de la Direcția de Sănătate Publică pentru a fi încunoștiințați despre decizie.
„Oricum, discutăm de practic de 1 – 2 zile în care vor primi aceste mesaje și practic noua durată a izolării, respectiv a carantinei, va fi precizată în mesajul respectiv”, a mai spus Rafila.
CNSU a modificat regulile de carantină, în sensul reducerii perioadei de la 14 la 5 zile pen­tru persoanele vaccinate sau trecute prin boală și la 10 zile pentru cele nevac­ci­nate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.