Sport

Ce mai olimpiadă! Supuși zilnic testelor anti Covid

Sportivii care vor participa la JO de iarnă de la Beijing de anul viitor vor fi supuşi zilnic testelor anti-Covid şi vor fi obligaţi să rămână într-o ”bulă” sanitară închisă, aceasta presupunând şi transportul în zonele unde vor avea loc diferitele întreceri, au anunţat luni organizatorii şi oficiali ai CIO, scrie Reuters.

Bula olimpică
”Vrem ca toţi participanţii să fie în deplină siguranţă, de aceea cerem tuturor să se conformeze cerinţelor. Astfel, dorim să punem accentul pe fundamentul JO, anume sportul, competiţia în sine, şi să nu ne concentrăm pe altceva”, a declarat directorul executiv al JO 2022, Christophe Dubi.
Organizatorii au adăugat că sistemul în ”buclă închisă” a fost conceput pentru a reduce interacţiunile inutile ale sportivilor cu alte persoane, competitorii fiind încurajaţi să poarte mereu măşti în afara probelor la care participă.
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022) vor avea loc fără spectatori străini şi vor fi rezervate numai publicului chinez, din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) la finele lui septembrie.
De asemenea, conform forului olimpic mondial, doar participanţii complet vaccinaţi vor fi scutiţi de carantină şi vor fi integraţi într-o „bulă” sanitară strictă.Ceilalţi sportivi şi oficiali care vor lua parte la JO 2022 vor trebui să respecte o perioadă de 21 de zile de izolare, cu excepţia derogărilor de la caz la caz, cu prezentarea unei „dovezi a scutirii medicale”.
Opţiunile reţinute de responsabilii chinezi diferă de cele de la Tokyo. Astfel, desfăşurarea întrecerilor cu porţile închise este pentru moment exclusă, iar tratamentul sportivilor va depinde de statutul lor legat de vaccinare.
„Bula” olimpică – o organizare cu circuit închis, pe care familia sportului mondial o cunoaşte acum foarte bine – se anunţă, de altfel, mai riguroasă decât în Japonia şi nu va permite amestecul concurenţilor cu populaţia, fiind prevăzută efectuarea unui test Covid zilnic pentru „toţi participanţi la Jocuri”, precum şi „pentru forţa de muncă” cu domiciliul în China.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.