Ce firmă a beneficiat, sub domnia lui Moloţ, de lucrări de zeci de milioane de euro, la drumurile din judeţ?

drumul-care-duce-in-padureNatalia Bumbac

La peste 200 de milioane de lei se ridică valoarea contractelor încheiate între Consiliul Judeţean Hunedoara şi firma SC Trans Construct SRL doar în perioada 2008 – 2013, pentru lucrările executate la drumurile din judeţ. Datele au fost făcute publice pe site-ul administraţiei judeţene, în documentele privind situaţia atribuirii contractelor de lucrări între 2008 şi 2013, perioadă care coincide cu al doilea mandat de şef al judeţului, exercitat de Mircea Moloţ.
Acelaşi drum, mai multe contracte
Despre SC Trans Construct SRL se ştie că ar fi fost firma clientelară a fostului preşedinte Moloţ, şi a aparţinut unui anume Emanoel Milică Pup, fost viceprimar al comunei Vorţa, devenit cunoscut odată cu declanşarea anchetei procurorilor DNA, în care este cercetat alături de Moloţ. În documentele publicate de CJ Hunedoara sunt trecute informaţii sintetice despre 92 de contracte de lucrări pe care administraţia judeţului le-a atribuit mai multor firme în perioada 2008 – 2012. Din cele 92 de contracte încheiate de administraţia judeţului cu diverse societăţi comerciale, vizând o gamă vastă de lucrări, cel puţin 30 dintre acestea au fost atribuite către SC Trans Construct SRL, în unele cazuri societatea făcând parte dintr-o asociere de firme. Domeniul favorit al firmei lui Pup este, aşa cum era de aşteptat, reparaţii şi modernizări de drumuri. Unul dintre primele contracte obţinute în anii 2008 de SC Trans Construct SRL în asociere cu SC Argo Tab Com SRL a fost modernizarea mai multor tronsoane din drumul judeţean 705D, Stănija – Buceş. Suma achitată de către CJ Hunedoara pentru aceste lucrări a fost de 4.612.682 de lei, echivalentul a un milion de euro. La acelaşi drum s-au mai făcut lucrări suplimentare, de către aceleaşi firme, CJ Hunedoara plătind suma de două milioane de lei, printr-un alt contract atribuit prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.
Lucrări neîncheiate de cinci ani
Un alt contract obţinut de firma controlată de Pup, cunoscut ca un apropiat al lui Moloţ, a fost modernizarea drumului judeţean 742A Buceş – După Piatră, suma plătită pentru lucrări ajungând din nou la un milion de euro, mai exact 4,1 milioane de lei. Alte aproape şapte milioane de lei, în două tranşe, au plecat din vistieria CJ Hunedoara către SC Trans Construct SRL în asociere cu SC Argo Tab Com SRL, pentru modernizarea drumului judeţean Vorţa – Visca – Ţebea. Pentru acelaşi drum mai apare un alt contract de lucrări, la care valoarea ofertei din partea SC Trans Construct SRL a fost de 13.752.522 de lei, aici lucrările fiind în curs de execuţie. Un alt contract atribuit în 2010 firmei controlate de Pup este cel de modernizarea drumului judeţean Hunedoara – Boş – Groş – Cerbăl – Feregi, cu o sumă de peste şase milioane de lei, şi aici lucrările nefiind încheiate. Şi lucrările la drumul judeţean Luncoiu de Jos – Stejărel – Luncşoara – Dumeşti – Sârbi, pentru a cărui modernizare SC Trans Construct SRL a ofertat în 2010 suma de 10,5 milioane de lei, sunt în curs de execuţie. Sume aproape egale, mai mici sau mai mari au fost alocate de CJ Hunedoara către SC Trans Construct SRL pentru lucrările efectuate sau în curs de execuţie la drumurile din judeţ. În total, valoarea celor aproape 30 de contracte încheiate între Consiliul Judeţean Hunedoara şi firma SC Trans Construct SRL se ridică la  aproximativ 200 de milioane de lei.

3 comentarii la „Ce firmă a beneficiat, sub domnia lui Moloţ, de lucrări de zeci de milioane de euro, la drumurile din judeţ?

 • 23 iunie 2016 la 22:16
  Permalink

  Da . Corect. Toate astea erau stiute de insp. sef dumitru liviu, dar l-a protejat pe Molot ca doar el l-a pus sef. Afara cu acest militian corupt.

 • 23 iunie 2016 la 23:00
  Permalink

  Iată vine un sol de pace c-un contract în vârf de băț…nemernicul Purcel în loc să între în gaură de șarpe de rușine mai vrea să facă jocuri politice și balansează între PNL și ALDE.

 • 26 iunie 2016 la 18:37
  Permalink

  Să anticipăm relatările de la constituirea CJ. Cine credeți că se înfățoșează ? Ați ghicit, însuși Purcel ot Mărtinești. Mai mult, plin de vervă îi dădea indicățiii slugii sale: Dan Stoian, papagal versat în a linge diverse dosuri. În rest, toate scursurile moloțiste erau fierte, inclusiv cântecaciul Fodor. Câtă nerușinare trebuie să te manifești astfel ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare