Actualitate

Ce exemplu, ce scandal! Bătaie în Parlamentul României. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că i-a dat un genunchi în față

Bătaie în Parlamentul României: Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu (deputat neafiliat, fost PNL) că l-a „agresat fizic” și că „în mod golănesc” l-a lovit cu genunchiul în nas. Liderul PNL și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a condamnat „atacul asupra domnului Florin Roman”, care arată „măsura unei lipse de caracter”. „Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată”, a declarat deputatul PNL, Florin Roman, într-o postare publicată pe Facebook, scrie digi24.

Vrea sancționarea colegului de Parlament
„I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vîlceanu, încălcarea regu­la­men­tului prin prezenta lui în băncile gru­pului PNL. Problema dumnealui la par­la­ment era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen”, a spus Roman. În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului. „Am evitat orice ripostă, pentru că respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sanc­țio­nare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi de­pune plângere penală împotriva de­pu­tatului huligan!”, a precizat deputatul Florin Roman.

Datoria morală
Nicolae Ciucă, lider PNL și președinte al Senatului a condamnat atacul. „Vio­lența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un ex­emplu de comportament decent și ci­vilizat, cu respectarea regulilor.
„Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem res­pecta reguli de bază?” „Atacul asu­pra domnului Florin Roman arată mă­sura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inaccep­ta­bilă. Cer conducerii Camerei Depu­ta­ților să ia măsurile necesare în această situație”, a spus Nicolae Ciucă.

S-a votat excluderea din PNL
Libertatea l-a contactat pe Dan Vîlceanu pentru un punct de vedere. Fostul ministru PNL de finanțe a trans­mis că s-a înjurat cu Florin Roman după un schimb de replici și că apoi l-a luat de umăr și l-a scos din sala de plen. „Este un scandal marca Roman”, a spus politicianul, care a adăugat că nu vrea să facă alte comentarii. Pe 3 iulie 2023, Biroul Executiv al PNL a votat pentru excluderea lui Dan Vîlceanu. Nu au fost explicații oficiale, dar motivul neoficial a fost acela că Vîlceanu a fost critic la adresa conducerii partidului condus de Ciucă și a deciziilor luate, după ce nu a mai fost secretar general al liberalilor. Potrivit procedurii, propunerea de ex­clu­dere trebuie validată în Consiliul Na­țional al PNL, for care are dreptul să îl excludă pe Vîlceanu din partid. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura