Politica si administratie

Ce cred primarii hunedoreni despre scăderea impozitului pe venit: Măsură bună pentru cetăţeni, dar suferă primăriile

Sorina Popa

Scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10 la sută va afecta serios bugetele primăriilor, susţin şi edilii din judeţul Hunedoara. Măsura vine în sprijinul cetăţeanului, dar va afecta banii strânşi în vistieria primăriilor din ţară. Lucrurile se precipită, iar astăzi este programată şedinţa de guvern prin care vor fi adoptate noile măsuri fiscale. Iată ce spun câţiva din primarii hunedoreni legat de această intenţie a guvernului.
Dan Bobouţanu (foto stânga), primarul municipiului Hunedoara, a declarat că „este clar că vor intra mai puţini bani la bugetul local al municipiului, după diminuarea impozitului pe venituri. Am discutat cu premierul şi i-am explicat, primarii, că e necesară o compensare, pentru că altfel se produce un dezechilibru mare. Vor fi mai puţini bani la bugetul local fără măsuri compensatorii. E bine că scade impozitul pe venit, pentru populaţie. Una dintre soluţii este creşterea procentului din impozitul pe venituri care rămâne la primării”.
Ovidiu Bălan (foto centru), primarul municipiului Orăştie, susţine că bugetele locale vor fi afectate cu aproximativ 20 la sută. „Dacă nu se intervine, vor avea de suferit investiţiile în fiecare unitate administrativ teritorială. De aceea, ne batem pentru aceşti bani”, a afirmat primarul municipiului Orăştie.
La rândul său, Marius Omotă (foto dreapta), primarul comunei Ilia, are acelaşi punct de vedere, fiind însă mai tranşant referitor la această problemă. „Din punctul de vedere al agenţilor economici şi al cetăţenilor, măsura este bună. Dar pentru administraţiile locale, pentru primării, măsura este foarte proastă, pentru că se reduc substanţial veniturile proprii. Cu cât o unitate administrativ teritorială este mai dezvoltată, cu atât veniturile vor fi mai scăzute. Consider că prin aceste măsuri fiscale se face o recentralizare administrativă mascată. Guvernul renunţă la taxe care ajung la administraţiile locale, dar au grijă să pună alte taxe care merg direct la centru”, a spus primarul comunei Ilia.

One thought on “Ce cred primarii hunedoreni despre scăderea impozitului pe venit: Măsură bună pentru cetăţeni, dar suferă primăriile

  • Aventurieri în ale economiei!
    Dacă era partid social introducea impozitul progresiv.ce fac avantajează tot pe cei bogati!
    Halal!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura