Politica si administratie

Ce condiții au pus liberalii pentru susținerea Angajării răspunderii Guvernului pe măsurile fiscal-bugetare

Liderii Partidului Național Liberal (PNL) reuniți ieri în ședința Biroului Po­litic Național au dat un vot în fa­voa­rea Angajării răspunderii guvernului pe măsurile fiscal-bugetare la solici­ta­rea premierului Marcel Ciolacu.

Numai că votul se pare că este unul condiționat
1. păstrarea cotei unice de impozitare
2. menținerea cotei actuale de 8 la sută a impozitului pe dividende, și păs­trarea pragului de 500.000 euro pen­tru micro întreprinderi.
3. păstrarea cotei de TVA
4. plata impozitului pe profit realizat de marile companii în România.
5. susținerea profesiilor liberale și plafonarea CASS la PFA-uri.
6. susținem introducerea unui pachet de facilități fiscale pentru investițiile peste 50 de milioane de euro în România.
În ciuda nemulțumirilor liberalilor, în BPN-ul PNL s-a votat pentru asumarea răspunderii de către premier. Pre­șe­dintele PNL Nicolae Ciucă a supus la vot propunerea care a trecut cu doar 3 abțineri și 4 voturi împotrivă (Florin Cîțu, Florin Buican, Thuma Hubert și Robert Sighiartău), restul voturilor fiind fa­vo­rabile. Mai mulţi liberali au transmis du­minică, în şedinţa partidului, că partidul nu va da un vot în alb pachetului de mă­suri fiscale, fără să existe o discuţie înainte în coaliţie şi în Guvern şi să se cu­noască toate măsurile pe care pre­mierul Ciolacu le aduce în faţa Par­la­men­tului. Potrivit unor surse liberale, în şedinţă s-a vorbit despre impactul aces­tor măsuri care afectează mediul privat, asupra electoratului liberal. (A.N.)