Actualitate

Ce a pățit un patron hunedorean care a vrut să ajute un „amărât”

Afaceristul a fost abordat de individ printr-un sms în care-i cerea ceva de lucru, pentru că nu mai are cu ce să-și hrănească familia. Mai lucrase prin gospodăria omului și astfel îi câștigase încrederea. În realitate, avea alt plan.

Le câștiga încrederea
Un bărbat din municipiul Deva a fost acuzat de furt calificat pentru că a furat de la mai mulți oameni de afaceri din județ după ce a fost angajat la firmele acestora. Individul a scăpat de în­chi­soare pentru că faptele s-au petrecut în urmă cu circa 6 ani, timp în care nu s-a ajuns la un verdict al instanței și a in­ter­venit prescripția. Oamenii au apelat la serviciile bărbatului, pentru muncile gospodărești, de întreținere a grădinilor și curților, în repetate rânduri, ajungând ca acesta din urmă să câștige încre­de­rea familiilor. Mai mult, afaceristul pățit l-a dus pe hoț la cabana pe care o deține în Delta Dunării, pentru a efectua ac­ti­vități de întreținere. De acolo, omul a furat mai multe scule. Uneltele de lucru au fost noi, recent cumpărate. Conform estimării persoanei vătămate, pre­ju­di­ciul cauzat prin sustragerea acestor une­lte se ridică la suma de 4.000 de lei”, se arată în dosar.

A mai făcut și alte victime
Afaceristul avea să descopere că nu era singurul păcălit. ”În perioada ianua­rie – februarie 2017 persoana vătămată a fost contactată prin SMS de către in­culpat, care l-a întrebat dacă are să-i dea ceva de lucru, pentru că nu are bani, să-și întrețină familia. Gândindu-se să-l ajute, l-a dus să taie lemne la sediul so­cie­tății și să facă curat în curte. Acesta a lucrat câteva zile, după care l-a anunțat că va pleca în Italia, la muncă, pentru a câștiga mai mulți bani. Bărbatul a forțat lacătul de la ușa de acces în magazia so­cietății, precum și sistemul de în­chi­dere a dulapului din interiorul acesteia și a sustras mai multe scule electrice. Va­loarea totală se ridică la suma de 21.412 de lei, prețurile înscrise fiind cele ce reies din facturile de achiziție a bu­nurilor, depuse la dosarul cauzei”, se mai arată în același dosar. Individul n-a re­cunoscut furturile însă anchetatorii au descoperit că a stricat banii obținuți pe scule pe la jocurile de noroc. Chiar dacă individul a scăpat nepedepsit, Judecătoria Deva l-a obligat să achite pagubele care se ridică la peste 25.000 de lei. (M.Gânju).