Actualitate

Ce a lăsat vântul în urma sa

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență Hunedoara au intervenit, ieri, în Deva, Petroșani și în satul Gânțaga, din comuna Bretea Română, pentru înlăturarea efectelor cauzate de rafale vânt.
Pompierii Detașamentului Petroșani au intervenit pentru degajarea unui copac de mari dimensiuni care a căzut pe acoperișul unei case.
Copacul s-a rupt în urma vântului pu­ternic, iar tulpina și crengile des­prinse au distrus partea de acoperiș de dea­supra camerelor de locuit. Pompierii au acționat cu o autospecială de inter­ven­ție la înălțime și au eliberat acoperișul, iar în urma intervenției a fost eliminat pericolul ca și alte părți ale copacului să se prăbușească pe construcție. Din fe­ricire, nici o persoană nu a fost rănită, membrii familiei aflându-se în curte, în momentul prăbușirii copacului. Toto­dată, pompierii deveni au acționat pen­tru îndepărtarea unui copac care, din cauza vântului, s-a rupt parțial, exis­tând pericolul să cadă peste scările și poarta de intrare ale unui restaurant de lângă Parcul Cetății din Deva. De ase­menea, un echipaj al Detașamentului de pom­pieri Hunedoara a intervenit pentru degajarea unui copac smuls din rădă­cini din cauza vântului și care a că­zut peste firele de curent, în satul Gânțaga din comuna Bretea Română. (A.N.)