Actualitate

Ce a descoperit o tânãrã din Israel în judeţul Hunedoara

Adriana Năstase

Yuval este o tânără din Israel, care a petrecut recent câteva zile în judeţul nostru, printre membrii Clubului Lions Deva-Sarmizegetusa. Yuval a absolvit liceul în 2016 şi imediat după aceea şi-a amânat intrarea în armată. Se ştie că în Israel şi fetele fac armata, nu numai bărbaţii.
Merg în lume, la diferite familii gazdă
„Efectuarea armatei, timp de aproximativ doi ani jumate, este datoria tuturor civililor evrei care au absolvit liceul. Am participat la un program de 10 luni pentru conducere socială numit în ebraică «Mechina». Deci, sunt de fapt îndrăgostită de programele de schimburi culturale şi educaţionale dintre tineri. Până acum am fost în Germania şi în Australia, la un schimb de experienţă în cadrul cluburilor Lions. Acum sunt în România, în judeţul Hunedoara. Gazdele mele au fost Mariana şi Bebe Frăţilescu. În aceste schimburi la care am participat în lume, familiile gazdă ne oferă tot sprijinul. M-am simţit excelent în Hunedoara. Este interesant, să vii dintr-o ţară străină, fără să cunoşti cultura şi obiceiurile. Am găsit aici oameni minunaţi, Mariana, Bebe, Dorin, Mona, Paula, Simona. Ei îşi găsesc timp pentru a ajuta comunitatea în care trăiesc. Este extraordinar! Simt că am construit o legătură deosebită cu aceşti oameni. Familia Frăţilescu m-a primit cu căldură, deşi nu i-am cunoscut înainte. Este ceva minunat să poţi intra într-o familie, să cunoşti viaţa acesteia. De ce nu am plecat în vacanţă cu prietenii mei de acasă? Ei bine, să merg în ţări străine, în tabere, este o experienţă atât de mare! Este modul perfect pentru a cunoaşte cultura unei ţări din interior. Devii parte din viaţa familiei gazdă şi aceasta este singura modalitate de a înţelege cultura. Apoi, ai şansa să îţi faci noi prieteni din întreaga lume (tabăra este cu oameni din diferite ţări din lume), pe care îi poţi vizita din nou şi îi poţi găzdui şi în casa ta. Sunt încă în contact cu prietenii din multe locuri din lume şi chiar i-am întâlnit după ce programul s-a terminat. De aceea, le spun tuturor, dacă vă pasă de ţara voastră, puteţi contribui ca viaţa voastră şi a altora să fie mai bună, să trăiţi într-un loc mai bun”, povesteşte Yuval.
Au vizitat obiective turistice
Mariana Frăţilescu, preşedinte fondator al Lions Deva-Sarmizegetusa, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că a vizitat împreună cu Yuval mai multe obiective ale judeţului, Castelul Corvinilor, Cetatea Sarmizegetusa Regia, catedrala de la Ghelari şi altele.
„În concluzie, am avut un timp minunat în această parte a ţării, cu incredibilii Mariana şi Bebe Frăţilescu. Mi-am îmbogăţit cunoştinţele despre cultura, istoria, tradiţiile româneşti şi multe altele, câştigând, de asemenea, mulţi prieteni aici. Mă simt binecuvântată că am fost oaspetele familiei Frăţilescu. Le mulţumesc lor şi celorlalţi oameni pe care i-am cunoscut, dar şi adolescenţilor Leo, Călin, Vlad, Lucian, Luana, Lea şi Alexia cu care am petrecut timpul în judeţul Hunedoara”, a spus tânăra din Israel.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura