Actualitate

CE a deblocat plãţile SAPARD destinate României

Comisia Europeană a transmis, sâmbătă, o scrisoare autorităţilor române prin care anunţă deblocarea plăţilor SAPARD, în valoare de 170 milioane de euro, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Liviu Harbuz.
Scrisoarea a fost transmisă preşedintelui, premierului şi ministrului Agriculturii. Deblocarea fondurilor a fost determinată de corectarea deficienţelor semnalate de Comisia Europeană în sistemul de acordare a fondurilor UE. Autorităţile au oprit, în vara anului trecut, plăţile realizate prin programul SAPARD, ca urmare a deciziei CE de a stopa decontarea cheltuielilor, după ce a depistat deficienţe la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), care gestionează plăţile. Comisia Europeană a cerut României să rezolve problemele, prin implementarea unui plan de acţiuni, reluarea decontării cheltuielilor fiind luată în considerare numai după confirmarea din partea unui auditor independent că deficienţele au fost soluţionate.
Agenţia de Plăţi a implementat un plan de acţiuni, iar autorităţile au reluat plăţile din bugetul de stat către beneficiari în luna octombrie (sistemul de finanţare SAPARD presupune că beneficiarul primeşte banii de la bugetul de stat, iar Comisia Europeană rambursează ulterior sumele statului).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura