Căutătorul de comori Adrian Stoicoi, băgat după gratii

9 mai 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Adrian Stoicoi (foto), cel mai vechi căutător de comori dacice din Munţii Orăştiei, a fost băgat la puşcărie, după ce magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au dat sentinţa în dosarul în care acesta era judecat pentru spălare de bani. Poliţiştii hunedoreni au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii, în acest caz, Stoicoi fiind dus ieri la Penitenciarul Bârcea Mare – Deva.

I-au respins apelul
„Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Stoicoi Adrian împotriva sentinţei penale nr.143/2018 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosar penal nr. 4661/97/2016. În baza art. 275 al.2 C.pr.pen. obligă pe inculpat să plătească statului suma de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. În baza art. 275 al.6 C.pr.pen. onorariul apărătorului din oficiu, în cotă procentuală, în cuantum de 150 lei, rămâne în sarcina statului şi va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 9.05.2019”, se arată în minuta Curţii de Apel Alba Iulia. În aceste condiţii, Stoicoi are de ispăşit patru ani de puşcărie, sentinţa fiind dată de judecătorii de la Tribunalul Hunedoara şi menţinută de cei de la Curtea de Apel Alba Iulia.

O comoară  în faţa casei
Adrian Stoicoi, zis Adi Bocşeru, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de infracţiuni de spălare de bani, pentru traficarea unor tezaure antice provenite din zona cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia. Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe Stoicoi la patru ani de închisoare cu executare, doi ani pentru spălare de bani, la care i s-au adăugat alţi doi ani, dintr-un dosar privind traficul de obiecte de patrimoniu. Astfel, condamnarea acestuia este de patru ani de puşcărie.
Reamintim că în urmă cu trei ani, oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile unor persoane, printre acestea numărându-se şi casele lui Stoicoi din Orăştie şi Grădiştea de Munte. În urma percheziţiilor, anchetatorii au recuperat mai multe piese de patrimoniu, respectiv trei statuete din bronz reprezentând zeităţi antice (Seraphis, Minerva şi Jupiter), o cupă metalică şi trei monede Koson din aur. Şi în locuinţele lui Adrian Stoicoi au fost găsite piese de patrimoniu spectaculoase. El a fost acuzat că a ascuns în apropierea casei sale un tezaur de 138 de monede Koson din aur, din care a vândut unei persoane o monedă contra sumei de 700 de euro. Tezaurul a fost descoperit din întâmplare de nişte copii care se jucau în zonă şi a fost predat autorităţilor statului.
Adrian Stoicoi a mai fost condamnat definitiv în 2015 de către Curtea de Apel Alba Iulia la doi ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de doi ani. Asta, după ce prima instanţă, Tribunalul Hunedoara, l-a condamnat la opt ani de închisoare cu executare şi la plata unui prejudiciu de 2.548.300 de euro.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Piroiu spune:

    Pe asta la sifonat Călin ciota zis kojak și antinie Adrian zis Adi copilu sau Adi praduitoru.

  2. Ardiles spune:

    si fracele la dat in primire

  3. Neo spune:

    Și Litera și PERASIFON. Și alții.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un proiect a devenit Lege: centre de excelenţă în fiecare judeţ

Conform Legii 102/2019, iniţiată de deputatul Pro România Mihaela Huncă, promulgată miercuri de preşedintele României, în fiecare judeţ va funcţiona...

Viorel Sălan: “Este foarte important să ne folosim dreptul de vot, în calitate de cetăţeni ai Europei”

Alegerile europarlamentare se apropie cu paşi repezi şi prezenţa la acest tip de scrutin electoral a fost de fiecare dată...

Primarul Florin Oancea: Vom avea o nouă telecabină pe Cetate şi Sală Polivalentă de 5.000 de locuri

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), spune că investiţiile sunt necesare pentru oraş şi deveni. Şi, pentru asta, face tot...

Închide