Căutările continuă în cazul evadatului de la Bârcea Mare

03 evadat stan sandu ioanLoredana Goangă

Echipe ale Penitenciarului Bârcea Mare continuă căutările în cazul deţinutului care a evadat luni de la un punct de lucru situat în comuna hunedoreană Beriu, acolo unde bărbatul se afla la cules de afine.
„Acţiunile de căutare s-au desfăşurat şi pe timpul nopţii, prin organizarea unor puncte de control. Cercetările continuă, în această operaţiune fiind angrenat întreg personalul unităţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, inspectorul principal de penitenciare Florin Berar.
În vederea capturării deţinutului, a fost activat un plan de acţiune, în care sunt angrenaţi poliţişti, jandarmi şi personalul penitenciarului. Evadatul a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, iar în ziua în care a evadat era îmbrăcat într-un tricou crem, pantaloni albaştri şi o bluză de trening. Acesta are 1,62 m înălţime, constituţie atletică şi ochii căprui.
Pe de altă parte, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.
Potrivit inspectorului principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene, s-au primit telefoane de la cetăţeni în care se spunea că fugarul a fost văzut în mai multe zone ale Devei, inclusiv în zona gării, dar şi în afara oraşului. Poliţia s-a deplasat imediat la faţa locului, însă acesta nu a fost găsit.
Deţinutul Sandu Ioan Stan (foto), în vârstă de 21 de ani, este recidivist, ultima oară fiind condamnat la 4 ani şi 9 luni de închisoare pentru furt calificat. El îşi ispăşea pedeapsa în Penitenciarul Bârcea Mare, în regim semideschis. Dispariţia sa a fost sesizată luni de la un punct de lucru situat în comuna Beriu, lângă Orăştie, unde bărbatul se afla la cules de afine împreună cu alţi deţinuţi. „Conform articolului 269 din Codul Penal, deţinutul riscă o majorare a perioadei de detenţie de la şase luni, la doi ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.