Actualitate

Câţi pensionari susţin angajaţii hunedoreni

În foarte multe judeţe din România există mai mulţi pensionari decât angajaţi. Situaţia cea mai critică este la Teleorman, unde la 10 angajaţi există 15 pensionari. În schimb, în Ilfov sunt doar patru pensionari la 10 angajaţi
Județul nostru stă foarte bine la acest capitol. Astfel, potrivit șefei Casei de Pensii Hunedoara, Elena Alina Bârlea, în Hunedoara avem 123.805 angajați și 122.695 de pensionari. Deci, cam 1 la 1, nu suntem în situația altor județe unde salariații susțin la greu pe cei care au ieșit la pensie.
În ce priveşte pensia medie de stat, cel mai bine stă judeţul Hunedoara, urmat de municipiul Bucureşti şi judeţul Braşov. De altfel, în cele trei zone a existat, în perioada comunistă, industrie grea foarte puternică, în care şi salariile erau mult mai mari decât în alte zone ale economiei. În Hunedoara, un pensionar primeşte, în medie, 2.350 de lei, iar la Braşov pensia medie a fost în luna aprilie de 2.084 lei. La polul opus, cea mai mică pensie medie este la Botoşani (1.407 lei), judeţ preponderent agricol până la Revoluţia din 1989 şi chiar şi ulterior. În România, avem 4,6 milioane de pensionari, care primesc, în medie, 1.772 de lei. (A.N.)

3 comentarii la „Câţi pensionari susţin angajaţii hunedoreni

  • Din nou se induce o parere falsa . Daca au lucrat 100 de angajati si au contribuit la bugetul de pensii , si statul a primit banii , da in medie pensionarilor sub 60% din contributie pana la obstescul sfarsit al pensionarilor . Daca acum lucreaza unul se induce ideia ca el plateste pensiile . Nu. El plateste pentru pensia pentru el cand va iesi la pensie . Nu unul plateste pensia la 100 !

  • Văd că periodic aduceți în discuție pensionarii. Pe care-i amestecații cu asistații sociali. Pentru cei cu neuroni lipsă trebuie să precizăm că pensionarii-mă refer la cei care au muncit și au ieșit cu stagiu de cotizare, nu cei care au beneficiat de fel și fel de trucuri și șmenuiri-au fost deposedați de către Stat de un procent din salariu de la prima plată până la ultima. Unii au chiar peste 40 ani de cotizare. Statul a reținut banii fără să le ceară acceptul angajaților. Acum Statul TREBUIE să le dea oamenilor banii înapoi. Este un contract unilateral. Apropo, în unele zone îi pun pe bătrânii neputincioși pe un sloi de gheață și…aia e…..sau expresia aia: „cu cianură ați încercat”?

  • Gresit: adevaratii pensionari(cei care au cotizat 30-40 de ani) nu sant intretinuti. Sant intretinuti presupusii bolnavi(care umfla buzunarele unor medici),care nu au muncit o zi in viata lor, dar, care incaseaza lunar 1000 de lei pensia minima si va rog sa ma credeti ca sant f.f. multi. sI SA NU MAI SPUNEM CA ACESTIA LE RAD IN FATA CELOR CARE AU MUNCIT SI COTIZAT 30-35de ani cu salariul minim iar acum au aceiasi pensie(1000 lei).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura