Actualitate

Câţi elevi au lipsit de la prima probă a Evaluării Naţionale

Prima probă, Limba și literatura română, la Evaluarea Națională, a avut loc, ieri, 19 iunie, iar miercuri, 21 iunie, va fi proba la Matematică. Proba la Limba și literatura maternă este programată joi, 22 iunie. Toate cele trei probe sunt scrise și sunt monitorizate audio-video.
Potrivit Mariei Ștefănie, inspectorul școlar general, la proba de ieri, din 2.798 de candidați înscriși, au lipsit 125 de elevi.

Telverde
Rezultatele inițiale vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Candidații care depun/transmit contesta­țiile completează, semnează și depun/ trans­mit și o declarație-tip în care se men­ționează că au luat cunoștință că nota acor­dată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/repre­zentanții legali ai candidaților minori. Rezul­tatele finale vor fi afișate anonimizat prin coduri individuale marți, 4 iulie. Inspecto­ratul Școlar JudeȚean Hunedoara pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0372913128 – pentru sesizarea eventua­lelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise (19 – 22 iunie, între orele 8:00 – 16:00).
Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională sus­ținută de absolvenții clasei a VIII-a, cal­culată ca medie aritmetică, cu două ze­ci­ma­le, fără rotunjire, a notelor obținute la pro­bele din cadrul Evaluării Naționale. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura