Câţi angajaţi mai pot lucra în primãrii

Nicolle Ebner

Prefectura Hunedoara a definitivat centralizarea numărului maxim de angajaţi ce trebuie să rămână în primării. Conform calculelor, Primăria Hunedoara va avea cei mai mulţi salariaţi din judeţ, dar nici un post prevăzut pentru Biroul de realizare, implementare şi gestionare a proiectelor cu finanţare externă, deoarece nu are astfel de proiecte.

Pentru proiecte cu fonduri externe

OUG 63/2010 aduce şi veşti bune. Primăriile mai pot face angajări, la departamentele care se ocupă de realizarea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă. „Se pot crea două posturi, pentru un proiect în valoare de 50.000 euro, trei posturi pentru unul cu valoarea între 50.000 şi 500.000 euro, şi tot aşa, ajungându-se ca pentru un proiect ce depăşeşte 10 milioane de euro, să se mai înfiinţeze 10 posturi. Printre primăriile performante din acest punct de vedere, se numără cea a Devei, care, în noua organigramă, are dreptul de a înfiinţa 10 posturi pentru Biroul de realizare, implementare şi gestionare a proiectelor cu finanţare europeană. Din punct de vedere al valorii proiectelor europene, foarte bine stă şi Primăria Geoagiu, care poate înfiinţa opt posturi, la egalitate cu cea a municipiului Petroşani.

Şase comune la limita minimă

Potrivit noilor acte normative, numărul maxim de angajaţi se calculează pe baza unei formule, în funcţie de populaţie. Municipiul Hunedoara, având cel mai mare număr de locuitori din judeţ, beneficiază şi de cei mai mulţi salariaţi în primărie-561; Deva – 542; Petroşani – 330. Cu 151 de persoane, se situează, la polul opus, Primăria Brad. La oraşe, cea mai mare cotă revine Primăriei Petrila – 172, urmată de Simeria – 121 şi Călan – 115. Administraţia comunei Pui, de departe cea mai mare comună din judeţ, are dreptul la 33 de angajaţi, cel mai mare număr de funcţionari dintre toate comunele hunedorene. Tot conform centralizării, şase comune din judeţ se încadrează la limita minimă de 10 angajaţi, ce pot să rămână la primării. Este vorba de comunele Bătrâna, Bulzeşti, Bunila, Burjuc, Cerbăl şi Cârjiţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.