Actualitate

Cât ne costă să adoptăm un cățel

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Ser­viciul judeţean pentru ocrotirea ani­ma­lelor fără stăpân” are în prezent peste 300 de câini în cele cinci adăposturi funcționale din județ.

Doi câini maximum
Nicolae Oprean, șeful Asociației de Dez­vol­tare Intercomunitară “Serviciul județean pen­tru ocrotirea animalelro fără stăpân”, spune că pentru a adopta un animal de aici este nevoie de plata a 50 de lei, reprezentând con­tra­valoarea CIP-ului și a carnetului de să­nă­tate pentru cățel.
„Programul pentru vizitarea adăposturilor cu căței este de luni până vineri între orele 11 și 13, sâmbătă și duminica între 10 și 11. Cine dorește să ia un animal acasă trebuie să pre­zinte buletinul, dovada spațiului unde va creș­te câinele, acordul vecinilor dacă locuiește la bloc și are mai mult de doi câini și dovada ve­niturilor sale. Intrarea vizitatorilor va fi in­ter­zisa în ziua în care vor avea loc castrări și alte activități medicale.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Ser­viciul judeţean pentru ocrotirea ani­ma­lelor fără stăpân” este constituită la nivelul uni­tăților administrativ teritoriale din județul Hunedoara.
Asociația a fost înființată în anul 2012, si a fost modificata in anul 2020 si este fondată doar la nivelul UAT-urilor din judet, având 50 de membri și deține cinci adăposturi func­țio­nale, în Deva, Brad, Simeria, Orăștie, Călan, Uricani.
Asociația are ca obiect de activitate ges­tio­narea câinilor fără stăpân de pe domeniul pu­blic al UAT-urilor membre și poate presta ser­vicii contra cost și UAT-urilor care nu sunt mem­bre în asociație. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura