Politica si administratie

Cât ne costã deputaţii hunedoreni

Nicolle Ebner

Cu 8.479 de euro cheltuiţi într-o singură lună – este vorba de luna martie a.c. – parlamentarul hunedorean Gheorghe Firczak (foto) (Uniunea Culturală a Rutenilor din România) a fost cel mai costisitor deputat hunedorean, plătit din contribuţiile românilor, virate cu conştiinciozitate la bugetul de stat. Liderul rutenilor din România mai deţine un record realizat tot în luna martie 2010, evidenţiindu-se cu cele mai mari cheltuieli la capitolul transport în străinătate.

Să tot fii parlamentar

Conform datelor oficiale, publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, referitoare la luna martie 2010, deputaţii hunedoreni au cheltuit din banul public aproape 50.000 de euro. Indemnizaţiile nete sunt în jur de 5.000 lei, însă, pe lângă aceste indemnizaţii lunare, parlamentarii beneficiază în plus de o serie de facilităţi, cum ar fi deplasările prin Bucureşti, în ţară, în străinătate, diurne, cazare în Bucureşti, în teritoriu şi peste hotare, telefon, decontate tot din banul public. De aici şi decalajul foarte mare între indemnizaţia lunară de 5.000 lei şi cheltuielile finale, care ajung la mii de euro. În topul celor mai costisitori deputaţi, pe locul întâi este reprezentantul UCRR, Gheorghe Firczak, care ne-a costat pe noi, contribuabilii, suma de 8.479 euro. El este urmat de colegii săi din PDL, Iosif Blaga (6.881 euro) şi Viorel Arion (6.570 euro), de social-democraţii Laurenţiu Nistor (6.390 euro) şi Cornel Resmeriţă (6.248 euro). Cu 5.988 euro cheltuiţi în luna martie, fostul liberal Ioan Timiş se poziţionează pe ultimele trei locuri, alături de Bogdan Ţîmpău de la PNL (5.588 euro) şi fostul ministru al Tineretului, Monica Ridzi de la PDL, care a cheltuit doar 3.591 euro, deoarece a stat mai mult acasă, fiind în concediu prenatal.

Din punct de vedere al călătoriilor în străinătate, cu cheltuieli în valoare de 8.230 lei, Gheorghe Firczak s-a dovedit mai tare şi decât fostul premier, Adrian Năstase, care s-a plimbat doar de 7.273 lei.

11 comentarii la „Cât ne costã deputaţii hunedoreni

 • Sigur ca apar cu acele cifre pentru ca in luna martie am fost delegat de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor sa particip La Conferinta Internationala privind Egalitatea de sanse la New York la Organizatia Natiunilor Unite pentru ca sunt vicepresedinte al Comisiei de Egalitate de sanse de la Camera Deputatilor. A fost singura deplasare facuta in acest mandat impreuna cu doamna senator Mihaela Popa (PDL), vicepresedinta Comisie de Egalitate de sanse de la Senat. Luna martie este singura luna a anului si trebuie popularizata in mod deosebit.

 • Contribuţiile românilor „virate cu conştiinciozitate” !!!
  Sună atât de comunist!!

  Ce urmează ? Jos cu omul gras! Moarte bugetarilor!

 • hmmmmmmmmmm foarte mult…..dar na daca a folosit poate ar trebui sa dea banii inapoi nu credeti asta d-le „deputat” nu de alta dar cine cheltuie plateste.V-ati plimbat acum suportati consecintele

 • Da cat cheltuie contribuabilul hunedorean cu domn’ senator Rusanu care tine legatura cu circumscriptia sa doar telefonic, prin scribii de la Mesagerul , dece nu spuneti nimic ?

 • Prietene , Firczak pe cine reprezinti in Parlament ? Ce ai adus benefic Romaniei de la New York.De ce trebuia sa mergeti doi parlamentari la aceasta conferinta ? Te intreb aceste lucruri pentru ca esti platit din banii mei .

 • Stimate domnule Avram Iancu, reprezint minoritatea ruteana. Beneficiile aduse Romaniei au fost in primul rand prezenta noastra acolo pentru ca au fost reprezentate toate tarile membre ale ONU si mesajul prezentat privind egalitatea de sanse in Romania ca o componenta a democratiei. Invitatia a fost adresata celor doua comisii care conform hotararii Birourilor Permanente, Senat si Camera Deputatilor a trimis cate un vicepresedinte al fiecarei comisii. Cheltuiala a fost stabilita ca necesitate si cuantum de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Un parlamentar nu poate pleca intr-o delegatie conform propriei lui vointe ci doar daca este trimis de conducerea CD.

 • Mai date in p… de evreu comunist si securist cu beneficiile tale

 • completare la ML: si PSD-ist, si UDMR-ist si tot ce vrei, ca la bordel!

 • Le multumesc, lui ML si lui iosca pentru cuvintele adresate.

 • Tupeu de nesimtit. Dupa ce a fost de acord cu taierile de salarii si de pensii, mai si toaca banii contribuabililor.
  „Luna martie este singura luna a anului si trebuie popularizata in mod deosebit.” – eu stiu ca mai sunt inca 11 luni in an.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura