Actualitate

Cât mai durează greva din Învățământ?

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, a anunţat că protestul anunțat pentru astăzi nu va fi anulat, în ciuda memorandumului pentru majorările salariale adoptat de Guvern joi.

Au crescut nemulțumirile
„Categoric. Va fi proba de maturitate a colegilor mei din învățământ. Și solicitarea mea este să participe masiv, venind cu demnitate să-și prezinte nemulțumirile, să se facă din nou auziți de cei care au putere de decizie,” a declarat ieri Marius Nistor pentru Digi24. „20.000 de oameni, aceasta este limita stabilită de Primăria și de Jan­der­merie și poliție. Vom vedea câți vor veni acolo. Îi așteptăm pe toți, uniți suntem pu­ter­nici și vreau să manifestăm cu hotărâre și determinare,” a precizat Nistor. „Indi­ferent câţi colegi vor fi în grevă, câţi rămân şi câţi ies, nemulţumirea rămâne, și va afecta societatea pe termen lung. În aceas­tă perioadă, de peste 2 săptămâni, de ne­go­cieri, cu o comunicare mai mult decât ten­den­ţioasă din partea guvernanţilor, nu a fă­cut altceva decât subminarea credi­bi­lităţii politicienilor. Cu cât au amânat mai mult re­zolvarea problemelor legitime ale colegilor noştri, cu atât mai mult au crescut nemulţ­u­mi­rile, tensiunile şi neîncrederea în ce ar pu­tea să facă”, a adăugat Marius Nistor.

Ce l-ar mulțumi
Marius Nistor a declarat că angajaţii care au declanşat greva sunt cei care vor decide dacă o continuă. „Singurii în măsură să ia o decizie vizavi de memorandumul care a fost adoptat de Guvernul României sunt colegii noştri. Ei vor da un răspuns în cunoştinţă de cauză. Greva am declanşat-o împreună, au semnat pentru declanşarea acestei acţiuni de protest. Doar ei sunt în măsură să decidă ce anume se va întâmpla mai departe”, a declarat Marius Nistor. Acesta a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, greva va continua, astăzi, iar mitingul de amploare anunţat va avea loc. Întrebat dacă îl mulţu­meşte demersul Executivului de a adopta şi publica în Monitorul Oficial un astfel de do­cument, liderul FSE „Spiru Haret” a răspuns: „Pe mine, sincer să fiu, m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de sa­l­a­ri­zare. Aşa cum s-a procedat pentru medici, aşa ar fi trebuit să se procedeze şi pentru salariaţii din Învăţământul preuniversitar. Statul ar trebui să identifice sursele de finan­ţare necesare pentru acoperirea ace­lor creşteri salariale. Atât de necesare”.
În aceste condiții, premierul Nicolae Ciucă a scăpat și are motiv să nu demisioneze din funcție, așa cum ne-a amenințat de mai multe ori. Dar, atâta poate el, se pare. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura