ActualitateFlash

Cât au costat ,,tunurile“ PNL în perioada pandemiei (care nu s-a încheiat încă)

Nu ştiu de ce îi deranjează atât de tare pe miniştrii PNL să dea socoteală în Parlament? Dacă nu au nimic de ascuns, nu au de ce să se teamă. Moţiunile simple îndreptate împotriva unor miniştri pun reflectorul pe problemele grave şi-i obligă să răspundă întrebărilor şi acuzelor formulate. Până la urmă e normal să se întâmple aşa, aceasta fiind misiunea politică pe care PSD o are, ca principal partid de opoziţie din România.

Două luni în pandemie nu se compară cu două luni obişnuite. În toată această perioadă s-a văzut exact cât de puţină importanţă dau guvernanţii PNL românilor, dar cât de protejate sunt băncile şi multinaţionalele.
Realitatea este că 1.000.000 de oameni nu au de lucru: sunt în şomaj tehnic 634.709, iar cei care şi-au pierdut definitiv locul de muncă sunt 362.520; 30 de miliarde de euro pierderi din cifra de afaceri a companiilor (se pierd 500 de milioane de euro/zi); sute de mii de companii au fost închise ori au activitatea restrânsă drastic; 900.000 de elevi nu au avut acces la cursurile online, aşa spune Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, nu cum a minţit Ministrul Învăţământului când a anunţat că e vorba doar de 250.000 de copii; fermierii şi agricultura sunt lăsate de izbelişte, în condiţiile în care ne confruntăm cu seceta, iar criza alimentară bate la uşă; măsurile luate de guvernarea PNL, în pandemie, abia dacă echivalează cu 3% din PIB, de 10 ori mai puţin decât sprjinul acordat economiei de alte ţări europene. Din păcate, lista continuă şi ştim toţi ce conţine.
Iată însă şi o altă realitate despre care PNL şi gaşca lui şi-ar dori ca noi să nu ştim:
1) O bucătăreasă din Giurgiu a câştigat un contract de 12 milioane de euro pentru măşti de protecţie!
2) Sunt şapte tranzacţii ale Romjenslav cu instituţii publice, în valoare totală de 580.000 de lei, toate având în comun apartenenţa directă sau formală a şefilor autorităţilor contractante la PNL.
3) BSG Business Select a importat măşti şi combinezoane, în baza unor contracte cu statul, în valoare de 2.071.598 euro.
4) Programul IMM INVEST permite INF-urilor să ia credite cu dobândă zero apoi să-i împrumute pe oameni la dobânzi uriaşe. Beneficiar este secretarul general al PNL, Robert Sigartău.
5) UNIFARM distribuie, obligatoriu, contra cost, în spitalele din toată ţara, 1,2 milioane de măşti neconforme, importate din China în valoare de 2,5 milioane de lei. Practic, guvernul ne îmbolnăveşte medicii şi ne îmbolnăveşte şi pe noi, pe banii noştri.
6) Ministrul Sănătăţii organizează licitaţii trucate şi achiziţii preferenţiale, de la firmele prietenilor liberali, iar premierul Orban face tot ce poate să acopere ilegalităţile. Ultimul tun pe timp de pandemie a fost organizat de Nelu Tătaru în favoarea EMAG, în valoare de peste 13 milioane lei.
7) O firmă din Serbia, cu doar 3 angajaţi, are un contract cu statul român de peste 700.000 de euro, pentru livrarea de combinezoane de protecţie. Este vorba despre VIRID DOO.
8) Adrian Ionel, directorul Unifarm, a afirmat că statul a cumpărat măştile de la Med Health care le-a luat cu 0,285 USD (cu transport) pe bucată şi le-a vândut către spitale cu 0,59 USD, adică statul român a plătit 1.000.000 de euro, mai mult decât dublu faţă de preţul plătit chinezilor de compania soţiei unui fost cadru SRI.
9) Rosmed Iaşi, firma Alinei Roşca, apropiata lui Ludovic Orban, s-a activat brusc odată cu apariţia pandemiei şi a livrat puternic pe piaţă măşti de protecţie în valoare de 100.000 de euro.
Sigur, şi această listă continuă.
Cred că acum e clar şi numai cine nu vrea nu vede sau se face că nu înţelege motivaţia pentru care PSD cere socoteală miniştrilor PNL.
Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

2 comentarii la „Cât au costat ,,tunurile“ PNL în perioada pandemiei (care nu s-a încheiat încă)

  • pai ciuda e ca n ati dat voi tunurile, nu ca v ar pasa cumva de banul public.

  • Sunteți părtași la dezastru. Ați votat tot ce v-au cerut Iohanis și PDNL-ul 20%. Să nu vă așteptați să vă mai voteze oamenii ca în 2016. Praful și pulberea să se aleagă de toți! Toate partidele (și ”Uniunile”) aceeași mizerie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.