Câştigãtorii concursului „Prietenii Pompierilor”

28 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

DSCN7312_resizeConcursul rezervat elevilor de gimnaziu,  intitulat „Prietenii Pompierilor”, şi-a desemnat, ieri, câştigătorii. La competiţia organizată de I.S.U. Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Hunedoara,  au participat peste 100 de elevi de gimnaziu ai şcolilor din Deva, Petroşani, Uricani, Petrila, Bretea Română, Veţel, Brad şi Teliucu Inferior.

La categoria fete, elevele din Petrila s-au clasat pe primul loc, locul secund a fost ocupat de cele din comuna Veţel, în timp ce reprezentantele şcolii gimnaziale din Bretea Română s-au clasat pe a treia treapta a podiumului. Proba mixtă a fost adjudecată de elevii din Bretea Română, pentru al doilea an consecutiv, pe a doua poziţie s-a clasat echipajul de la Brad, iar pe cea de-a treia, echipa şcolii din Veţel.
Competiţia a presupus susţinerea unei probe teoretice, constând într-un test grilă cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor şi două probe practice. Astfel, la proba de îndemânare, concurenţii au parcurs un traseu presărat cu obstacole – un şanţ cu lăţimea de 1,80  metri, un gard cu o înălţime de 0,70 metri, o capcană cu lungimea de 6 metri şi o bârnă de echilibru cu lungimea de 2 metri. La capătul traseului, concurenţii au demonstrat că sunt în măsură să facă mai multe tipuri de noduri (nod marinăresc, nod plat, nod pentru ridicarea unui obiect şi un nod de fixare a ţevii cu cordiţa).
A doua probă practică a fost ştafeta de 4 x 100 metri, pe un traseu presărat cu obstacole, la capătul căruia concurenţii au avut de racordat un furtun la distribuitor. Totul contracronometru.
Câştigătorii competiţiilor au fost recompensaţi cu diplome şi trofee, din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, în timp ce fiecare concurent a primit pachete cu dulciuri.
Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonelul Viorel Demean, a declarat că elevii au dat dovadă de pricepere şi interes, demonstrând, prin rezultatele obţinute, că întrecerea deja tradiţională, „Prietenii Pompierilor“, se bucură de popularitate în rândul copiilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nu se mai opreşte apa!

     Potrivit comunicatului transmis de ApaProd SA Deva, sistarea  furnizării apei reci anunţată pentru data de 29 aprilie a.c., în...

Accident grav, cu doi morţi, pe drumul către Cinciş

Ieri seară, două persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui accident rutier grav. Acesta a avut loc pe drumul care...

Bulina albă 28.04.2015

Petru Mărginean, primarul municipiului Deva Pentru că s-a alăturat iniţiativei prinţului Nicolae al României, în caravana ciclistă „Cărţile copilăriei pe...

Închide