„Castelul” din vecinătatea cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, scos la vânzare

O casă impunătoare, având formatul unui castel, situată la marginea satului Costeşti, în apropiere de drumul care duce către cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 850.000 de euro. Din spusele localnicilor, construcţia aparţine lui Napoleon Săvescu, autor a mai multor lucrări despre istoria poporului român.04-castelul-de-la-poalele-sarmizegetusei-regia-hunedoara
„Se vinde în satul Costeşti, la 15 km de Sarmizegetusa Regia, pe malul râului Grădişte, cu acces direct la şosea, proprietate de 3,7 hectare, cu opt terase, pretabile pentru construcţii noi şi două corpuri de clădiri. Beneficiind de o privelişte deosebită, primul corp, construit în 2002, în stil castel, este compus din trei dormitoare, o mansardă spaţioasă, un living, o bucătărie, cămară, pivniţă, trei băi, dressing, două terase, toate complet mobilate. Încălzire pe centrală electrică, boiler apă caldă. Suprafaţa interioară este 210 metri pătraţi. Al doilea corp este o gospodărie ţărănească şi anexe, compusă din două camere, bucătărie, hol, terasă şi baie. Teren agricol generos, fâneaţă şi livadă cu pomi fructiferi”, se arată în anunţul postat pe un site de mică publicitate.
Născut în Bucureşti, medicul Napoleon Săvescu, stabilit cu traiul în SUA, este fondatorul asociaţiilor „Dacia Revival International Society” şi „The Romanian Medical Society of New York”. Acesta este organizator al congreselor de dacologie, care au loc anual, începând din anul 2000 şi este un cunoscut susţinător al teoriei că românii ar fi doar urmaşii dacilor. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare