Castelul Corvinilor primeşte fonduri de 5 milioane de euro

4 mai 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a semnat în data de 3.05.2017 contractul de finanţare pentru Proiectul „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara”.

Cel mai valoros din Transilvania
„Semnarea de către ministrul Sevil Shhaideh a contractului de finanţare pentru Proiectul «Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor» este o veste foarte bună pe care am primit-o în această dimineaţă (n.r. ieri). Acest proiect pe fonduri europene este cel mai valoros din Transilvania pe astfel de monumente turistice. După implementarea acestui proiect, cu siguranţă, Castelul Corvinilor va deveni cel mai important obiectiv turistic, de acest gen, din România”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara. „În continuare, aşteptăm notificarea de la ADR Vest, pentru a putea semna, la rândul nostru, contractul de finanţare. Urmează achiziţia de pe SEAP a serviciilor de consultanţă în management, apoi a serviciilor de proiectare tehnică şi execuţie şi abia apoi vor începe lucrările efective. Probabil că în toamnă vom cunoaşte firmele care vor face aceste lucrări, iar la anul vom începe reabilitarea”, a adăugat Dan Bobouţanu. Valoarea totală a proiectului este de 21.884.908,73 lei, din care finanţarea nerambursabilă alocată de MDRAPFE – AM POR este de 21.447.210,55 lei, reprezentând 98 la sută din valoarea eligibilă a proiectului. Acesta este cel mai important proiect pentru care administraţia locală hunedoreană a reuşit să obţină finanţare de la ADR Vest. Un proiect cu o implicare deosebită în redefinirea turismului din zona de Vest a ţării. Odată reabilitat, Castelul Corvinilor poate deveni cel mai important obiectiv turistic de acest gen din România, cu un număr de turişti de peste 400.000 pe an.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Gheorghe spune:

    Vestea este foarte buna.
    Singura problema rămâne modulul de gestionare a fondului în timp
    și verificare a cheltuielilor, ținând cont că FIRMELE vor ridica prețul lucrărilor pe parcurs. Depinde de ce CONTRACTE se vor face si ce clauzele vor fi cuprinse .Mare ATENȚIE să NU – DISPARÂ şi BANII ăstea ca cei din INCASARILE recente.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Procurorii caută în judeţ vagoanele vândute la fier vechi

Mascaţii au descins ieri în mai multe localităţi din judeţ pentru a percheziţiona domiciliile, sediile de firmă şi birourile unor...

Din gelozie, i-a băgat cuţitul sub coaste

Un bărbat de 34 de ani din Sibiu a ajuns în spatele gratiilor după ce a înjunghiat cu cuţitul un...

Două condamnări pentru hoţul de cărbune agresiv

Daniel Coloman Vas, zis „Frosco”, va ajunge în penitenciar pentru că a băgat în spital un paznic care nu l-a...

Închide