Actualitate

„Casa Albă” a Indiei. Un milionar și-a construit un conac uriaș pe acoperișul unui zgârie-nori, dar nu va păși niciodată în el

Un conac amplasat pe acoperișul unui zgârie-nori din orașul indian Bengaluru a atras atenția, nu doar datorită aspectului său neobișnuit, ci și pentru că este puțin probabil ca proprietarul acestuia să pună piciorul în el, relatează Daily Mail.

Sume uriașe

Clădirea cu două etaje, situată la o înălțime de peste 100 de metri, este construită pe acoperișul Kingfisher Towers și se întinde pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați. Vila, în valoare de 20 de milioane de dolari, este situată în zona de birouri și ma­gazine de lux UB City. Vijay Mallya, fiul fondatorului grupului United Breweries, Vittal Mallay, a părăsit India în luna martie a anului 2016, întrucât creditorii și organismele de anchetă au început să îl caute, după ce ar fi împrumutat sume uriașe de bani pe care nu le-a mai restituit niciodată. Mallaya, în vârstă de 67 de ani, contestă încă de la acea vre­me acuzațiile, iar India a încercat să obțină extrădarea sa din Marea Bri­tanie. Casa ar fi trebuit să dispună, printre altele, de o cramă, o piscină in­terioară încălzită și o piscină ex­te­rioară, precum și de un heliport, dar produsul finit a rămas învăluit în mis­ter încă din momentul în care Mallya a anunțat că intenționează să își construiască casa de vis în 2010.

A deturnat milioane de dolari

În luna iulie a anului trecut, Mallya a fost condamnat la patru luni de în­chisoare pentru sfidarea instanței. Magnatul, al cărui imperiu includea o echipă de Formula 1, fabrici de bere, distilerii și o companie aeriană, a fost amendat cu 2.000 de rupii (circa 21 de lire sterline) fiindcă a trans­ferat 40 de milioane de dolari către copiii săi, încălcând astfel or­dinele judecătorești. Mallya a fugit în Marea Britanie din pricina acu­za­ți­i­lor potrivit cărora a deturnat mili­oa­ne de dolari din împrumuturile în va­loare de 1,4 miliarde de dolari desti­nate Kingfisher Airlines pentru a cum­păra proprietăți și pentru a-și finanța stilul de viață luxos, în loc să le folosească pentru a susține com­pania aeriană. El a fost eliberat pe cauțiune după arestarea sa din luna martie a anului 2017. În anul 2020, încercările sale de a evita extră­da­rea s-au încheiat atunci când a fost respins ultimul apel la Înalta Curte, deși a rămas în Marea Britanie încă din acea perioadă. Fiind întrebat despre extrădarea lui Mallya și a lui Nirav Modi, un alt miliardar indian cău­tat pentru spălare de bani și frau­dă, ministrul Securității, Tom Tugendhat, a afirmat în luna august că Marea Britanie nu intenționează să devină un adăpost pentru cei care încearcă să se sustragă justi­ției. Tugendhat a mai spus că Gu­ver­nul britanic se angajează să extră­deze fugarii pentru a-i aduce în fața justiției și că colaborează cu Gu­ver­nul indian în cazurile lui Mallya și Modi.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura