www.mesagerulhunedorean.ro

Carnaval de Halloween la Biblioteca Judeţeană

bibliotecaMagdalena Şerban

Vineri după-masă, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a organizat Carnavalul Halloween, curtea instituţiei venind în întâmpinarea oaspeţilor cu numeroşi bostani-felinar, fantome şi schelete, după cum cere tradiţia anglo-saxonă. La acţiune au luat parte elevi ai şcolilor devene, părinţi, precum şi toţi cei care au vrut să guste dintr-o atmosferă cu monştri, vrăjitoare, vampiri şi spiriduşi, ce au oferit un spectacol complet al inventivităţii şi al farmecului copilăriei.
Pe lângă programul specific unei astfel de sărbători, au avut loc şi două concursuri: „Cel mai înspăimântător costum” şi „Dovleacul de groază”, în cadrul lor fiind punctate imaginaţia, inspiraţia şi fantezia concurenţilor. Câştigătorii au fost răsplătiţi cu premii constând în trofee, diplome şi cărţi oferite de Biblioteca Judeţeană. Finalul evenimentului a fost marcat printr-o petrecere dansantă care i-a antrenat pe toţi cei prezenţi, cu veselie şi multă bună dispoziţie. Toţi copiii care au participat la carnaval au primit din partea Bibliotecii Judeţene, dulciuri şi cărţi.
„Deşi am adoptat sărbătoarea de Halloween, sărbătorile noastre tradiţionale româneşti nu au scăzut în importanţă şi ţinem foarte mult la tot ceea ce înseamnă tradiţie şi păstrarea tezaurului nostru de cultură. Ne-am bucurat de o seară frumoasă şi de o prezenţă pe măsură”, a declarat Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţene. Acesta a mai amintit faptul că iubitorii de literatură pot lua parte în ziua de 5 noiembrie, începând cu ora 17, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, la lansarea volumului de versuri „Cartea vieţii – 60 poeme”, semnat Stejărel Ionescu, eveniment ce marchează cei 60 de ani împliniţi de poet. De asemenea, în seara zilei de 6 noiembrie, începând cu ora 18, în aceeaşi locaţie, artistul-muzician Mircea Goian va fi sărbătorit cu prilejul celor 60 de ani de viaţă şi 40 de ani de carieră pe tărâmul muzicii.

One thought on “Carnaval de Halloween la Biblioteca Judeţeană

 • 2 noiembrie 2015 la 11:15
  Permalink

  Halloween, este expresia maxima a lipsei de orientare exprimata de o populatie, declarat crestina, in deriva intelectuala.
  Pacat ca ne lasam asa usor ametiti de vraja unui occident in plin declin ideatic si demografic.
  Confortul si osanza asezata pe creier si-n artere, duce vizibil si inevitabil la intunecarea mintii, dar mai duce si la scaderea vigorii tineretului.
  Europa nu-si va reveni pe trend pozitiv demografic niciodata, in cazul in care principalul criteriu de viata va fi CONFORTUL.
  Europenii povestesc si se imbuiba , nu se roaga si mai ales nu postesc.
  Pacat, intr-un judet care, inca-l mai are, pe Pr. Arsenie.
  Cu adevarat Hell defeated, Hell is winner.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.