Carmen Hărău: „Împreună cu Dacian Cioloş, vrem să dezvoltăm Hunedoara cu profesionalism”

9 noiembrie 2016 | 7 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

05-carmen-harau-3Carmen Hărău (foto) candidează la Senat din partea PNL. În ultimii patru ani a ocupat poziţia de deputat, remarcându-se drept cel mai activ parlamentar al Hunedoarei, iar astăzi se află pe prima poziţie pe listele PNL pentru Senat. În continuare, veţi putea citi un comunicat în care vorbeşte despre primul său mandat de parlamentar şi cu ce gânduri candidează în această iarnă la Senat.
„În 2012, hunedorenii mi-au făcut o onoare şi în acelaşi timp mi-au dat o responsabilitate mare. Aceea de a-i reprezenta în Parlament. Însă, cu responsabilitate mi-am trăit întreaga viaţă. De exemplu, în 30 de ani de stat la catedră, prin mâna mea au trecut generaţii întregi de elevi şi studenţi, ceea ce este o responsabilitate foarte mare, pentru că ai şansa să te implici în dezvoltarea noii generaţii.
Activitatea mea de deputat a însemnat o luptă continuă pentru a căuta soluţiile cele mai bune pentru dezvoltarea Hunedoarei. Nu m-am dus în Parlament să dorm sau să mă relaxez, ci ca să-i reprezint pe oamenii din oraşul meu natal.
În 2012 am beneficiat de încrederea hunedorenilor care m-au votat şi am căutat să răsplătesc această încredere cum am putut mai bine. Nu sunt politician de profesie dar spuneam că ştiu ce înseamnă responsabilitatea, am ştiut că în Parlament vorbesc în numele a zeci de mii de oameni, nu doar pentru mine.
De exemplu, în numele hunedorenilor am vorbit atunci când am cerut fonduri pentru repararea Castelului Corvinilor. Şi am făcut-o anticipând care vor fi urmările. Drept dovadă, în ultimii patru ani, turismul a crescut de şase ori, ajungând ca în anul 2016, castelul să primească 300.000 de vizitatori.
Acest exemplu reprezintă doar una dintre promisiunile cu care am candidat în 2012, iar cetăţenii pot vedea astăzi că m-am ţinut de cuvânt, am demonstrat că se poate.
După aceste alegeri, datorită schimbării din legea electorală, voi reprezenta întreg judeţul Hunedoara şi, din păcate, avem multe probleme care nu mai suportă amânare. Printre altele, trebuie să ne luptăm pentru diversificarea ofertei de locuri de muncă, îmbunătăţirea procesului de reorientare profesională, creşterea atractivităţii economice a judeţului şi dezvoltarea zonelor defavorizate.
Sunt convinsă că împreună cu un Guvern format din oameni profesionişti, toate aceste obiective pe care mi le-am propus sunt realizabile. De altfel, chiar săptămâna trecută am participat, la Petroşani, la inaugurarea sediului local al unităţii guvernamentale de asistenţă tehnică. În şedinţa de acolo, condusă de Dacian Cioloş, au fost discutate soluţii concrete pentru dezvoltarea economică a zonei.
Cetăţenii din judeţul nostru au nevoie de rezultate palpabile, nu de promisiuni făcute şi uitate în campanie. Eu, însă, nu am uitat şi drept dovadă că, spre deosebire de PSD, eu am curaj să vorbesc despre promisiunile pe care le-am făcut în 2012.
Candidăm la alegerile din această iarnă susţinându-l pe Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru. PSD ne acuză că nu am propus o persoană de la noi din partid pentru această funcţie, dar tocmai aici este una dintre diferenţele fundamentale între PSD şi PNL.
Spre deosebire de partidul lui Liviu Dragnea, PNL nu caută să îşi impună oamenii pe funcţii cu orice preţ şi să-i schimbe pe ceilalţi, chiar dacă aceştia au performat. Pentru PSD nu contează rezultatele, ci doar ca oamenii lor să apuce frâiele puterii.
Noi vrem ca această ţară să fie guvernată profesionist iar Dacian Cioloş a dovedit în ultimul an că profesionalismul îl reprezintă cu desăvârşire. Acesta este unul dintre motivele pentru care îl susţinem în continuare în funcţia de prim-ministru.
De asemenea, Platforma 100, cea înaintată de domnia sa, este o dovadă certă că proiectele lui Dacian Cioloş nu doar că sunt necesare, dar sunt şi fezabile, pot fi implementate, iar priorităţile sale sunt convergente cu programul liberal de guvernare. Pe de cealaltă parte, observăm din păcate că PSD foloseşte aceeaşi tehnică a promisiunilor grandioase, care sunt doar nişte cutii mari de cadouri, ambalate frumos, dar în care nu se află nimic.
Într-adevăr, nici eu şi nici Cioloş nu suntem politicieni de meserie. Însă, cred că această ţară are nevoie în primul rând de oameni profesionişti, care şi-au demonstrat calităţile şi care vor să contribuie la dezvoltarea acestei ţări. Şi în judeţ, la noi, împreună cu Dacian Cioloş, vrem să dezvoltăm Hunedoara cu profesionalism.
Şansa Hunedoarei pentru următorii patru ani este ca PNL să poată face majoritatea parlamentară iar guvernul să fie condus de Dacian Cioloş. Astfel, proiectele noastre de dezvoltare vor beneficia de susţinerea necesară, iar Hunedoara se va dezvolta într-un mod unitar, alături de Timiş, Arad, Cluj, Alba sau Sibiu.”

Carmen Hărău, deputat PNL

Comentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Trump spune:

  FATARNICO
  Te agati de Ciolos ca Blaga de Johannis.
  Vei avea acelasi succes.
  Tu nu vezi ca nici promarii nici consilierii nu mai au nici o apetenta pentru alegeri.
  Ati ajuns la mana noastra.
  Gaia va manaca.
  FATARNICILOR

 2. deva spune:

  Dar , pana acuma ce-ai facut?????

 3. FLORIN spune:

  bla bla blabla, laba,laba,

 4. ion spune:

  Vei primi voturile pe care le meriti. L fel ca la locale, vei avea o mare dezamagire venita de la ”hunedorenii mei”. Ai mare noroc ca esti pe primul loc la senat, ca daca erai mai in spate, deveneai amintire.

 5. florin spune:

  din pacate vor fi multi prosti care o vor vota pe dna aceasta, care asemeni dl Paran nu s a evidentiat cu numic in timpul mandatelor parlamentare, din pacate acest lucru este valabil pt toti parlamentarii hunedoreni indiferent de culoarea lor politica

 6. Gheorghe spune:

  Promisiuni electorale! In prioada 2012/2016 NU ați făcut NIMIC pentru cetățenii municipiului Hunedoara! Gura târgului,spune că din contră împreună cu ALTii ați fost impotriva venirii unor NOI investitori pe plan local/noi locuri de muncă, temanduvă de concurență. ȘOMAJ crescut, nivel de trai printre cele mai sărace din țară. În schimb d-vstră ați prosperat pe toate planurile! Creșterea valorii PUNCTULUI DE PENSIE 45% și mărirea SALARIILOR nu ați VOTATO/P.N.L.din așa zise motive financiare/bugetare, gandinduvă la,, BINELE TARII/PROSTIMI”.Pentru VOI ați avut BANI și pentru PROSTI- NU-! RUȘINE să vă fie! Mai aveți tupeul să vă prezentați în fața cetățenilor împreună cu CIOLOŞ/P.N.L după ce NU ați făcut NIMIC pentru loclitate și țară, numai INTERESELE VOASTRE ! RUȘINE!

 7. Ion spune:

  O sa va tragem in țapă cum a făcut Țepeș ,abia aștept momentul parlamentari jegosi ,****** mamelen gura

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Victor Ponta, la Hunedoara

Fostul premier Victor Ponta (foto) vine astăzi în judeţ, mai precis în municipiul Hunedoara, susţin surse din organizaţia judeţeană a...

S-a stabilit ordinea partidelor pe buletinele de vot

Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) nr. 22 Hunedoara a stabilit ieri, prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinele de vot...

Rezervaţie de zimbri, la Densuş

Pe lângă existenţa monumentului istoric „Biserica Sfântul Nicolae“ din Densuş, bijuterie arhitectonică medievală românească, alături de multe alte obiective istorice...

Închide