Sport

Careu de aşi devean în topul naţional

Ciprian Marinuţ

Tenismena Raluca Ciufrilă de la SCM Deva este noua lideră a ierarhiei naţionale de tenis la categoria junioare sub 14 ani. Alte trei jucătoare de la clubul devean, Roberta Naicu (locul 6), Maria Orban (locul 7) şi Amanda Sapta (locul 14) sunt pe locuri fruntaşe la aceeaşi categorie de vârstă şi ţintesc un loc în echipa naţională a României.

Ciufrilă, noua stea a SCM Deva

Jucătoarea Raluca Elena Ciufrilă (13 ani), lidera echipei SCM Deva, a urcat de pe locul trei pe prima poziţie în ierarhia naţională a jucătoarelor sub 14 ani, dată publicităţii ieri, de Federaţia Română de Tenis. Alegerea de a se legitima la SCM Deva, la începutul anului 2010, a fost inspirată pentru sportiva din Tg. Jiu, întrucât sub culorile clubului devean, gorjeanca a avut un sezon formidabil. „Raluca a câştigat aproape toate turneele pe care le-a jucat în acest an, în ţară sau străinătate. Clasarea ei pe locul I este o performanţă excelentă pentru clubul nostru şi vine la doi ani după ce Mandy Sapta a fost lideră la categoria 10 ani. Succesul Ralucăi este cu atât mai mare, cu cât ea are 13 ani şi a devansat multe jucătoare de 14 ani, din totalul celor peste 300, care sunt la această categorie de vârstă”, a spus Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva.

Raluca spune că victoriile sale sunt rodul unei formidabile lovituri de dreapta, a inteligenţei şi lipsei de trac în meciurile decisive. „Orice meci e o luptă, în care pentru a câştiga, trebuie să identifici punctele slabe ale adversarei, să îţi ascunzi slăbiciunile şi să găseşti mijloace să speculezi minusurile ei. Eu nu mă uit la numele sau locul din clasament ale adversarelor şi astfel, reuşesc să nu am emoţii. Totuşi, la încălzire îmi studiez oponenta şi apoi încep meciul cu o tactică prin care sper să înving. Dacă aceasta nu dă roade, schimb strategia, mă adaptez din mers”, a afirmat Raluca Ciufrilă.

Atacă lotul naţional

Ciufrilă este coechipieră în echipa SCM Deva cu alte trei jucătoare de top, cu care formează un „careu de aşi”. Roberta Naicu (Craiova, locul 6, la 14 ani), Maria Orban (Petroşani, locul 7, la 14 ani) şi Amanda Sapta (Deva, locul 14, la 14 ani) sunt pe locurile doi, trei şi patru în clasamentul jucătoarelor de 13 ani. Toate cele patru tenismene de la SCM Deva au ca obiectiv accederea în lotul naţional al României, pentru a avea drept de joc la competiţiile internaţionale de anul viitor. „Selecţia pentru lotul naţional va începe în luna noiembrie, când la Bucureşti se va organiza un turneu cu cele mai bune 16 jucătoare din ţară. Parcursul de la acesta va conta 30 la sută în selecţia finală şi va fi completat cu rezultatele de la Campionatul Naţional de Sală, din ianuarie 2011, ce va avea o pondere tot de 30 la sută, şi cu poziţia din clasamentul internaţional ETA. Toate cele patru jucătoare de la Deva au talent cu carul şi sunt muncitoare, astfel că au şanse să fie în echipele României”, a spus antrenoarea Lunella Maier.

Sportivele care vor câştiga turneul de selecţie din noiembrie vor participa, în luna ianuarie, la turneul „Les petit AS” de la Paris, iar jucătoarele care vor fi cele mai bune, conform celor trei criterii de selecţie expuse mai sus, vor reprezenta România la Campionatul European individual din 2011.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura