Caravana de vaccinare împotriva COVID-19 a bifat şi comuna Pui

26 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Recent, peste 100 de persoane s-au imu­nizat la centrul mobil de vaccinare amenajat la Căminul Cultural din Pui, caravana fiind posibilă în primul rând datorită cadrelor me­dicale voluntare, dar şi cu sprijinul con­ducerii administraţiei publice locale.

Un primar solidar
Aşa cum deja s-au obişnuit cetăţenii ju­de­ţului, la acţiune au luat parte prefectul Călin Petru Marian, subprefectul Oana Andreea Biriş şi deputatul Vetuţa Stănescu. Trebuie precizat că locaţia special pregătită pentru pro­cesul de vaccinare de la Pui a fost ame­na­jată la iniţiativa primarului Victor Stoica. Potrivit autorităţilor, în data de 12.06.2021, centrul temporar va fi operaţional din nou pentru cei care s-au imunizat cu prima doză de vaccin Pfizer şi doresc să facă rapelul. Pentru demersul medical din 12.06.2021 se va folosi şi vaccinul Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză. “Am considerat că este un sprijin pe care trebuie măcar din spirit civic dacă nu din omenie să-l asigurăm comunităţii noastre. Poate că unii au ajuns fără probleme pe la Haţeg sau Pe­troşani, dar nu toţi s-au putut deplasa pentru a se vaccina. Aşa că, am decis să le oferim şansa să o facă la Pui. Nu am obligat pe ni­meni, ci fiecare a decis dacă ar dori sau nu imunizare. Este răspunderea fiecăruia şi drep­tul nostru gratuit. Când un virus ca SARS-COV2 face prăpăd în întreaga lume şi ajungi să-ţi vezi cunoştinţele sau chiar pe cei dragi răpuşi la pat ori, dramatic, luaţi dintre noi, te cam gândeşti că nu e de joacă. Iar cine se ştie bolnav mai mereu, cu afecţiuni grele şi organe fragile, poate că e bine să mai cântărească lucrurile şi să ajungă la con­cluzia care i se potriveşte. Vreau să felicit per­sonalul medical pentru implicare, pentru că nu au dat nici un pas înapoi, deşi de când a debutat caravana au acumulat oboseală şi au uitat de ceea ce înseamnă timp liber. Toto­dată, mulţumesc domnului prefect, doamnei subprefect şi doamnei deputat pentru că ne-au stat alături. Doamne ajută să nu mai auzim de boala asta, iar bilanţul negativ să ia sfârşit. Ne vrem vieţile înapoi. Sănătate, tuturor!”, a transmis primarul Victor Stoica. Le­gat de serviciile medicale locale, aici există un dispensar modernizat şi dotat de către administraţia publică, iar populaţia be­ne­fi­ciază de consultaţii şi tratamente asigurate de doi medici de familie, respectiv două asistente.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un nou termen pentru finalizarea barajului de la Mihăileni

Barajul de la Mihăileni se tot face de 30 de ani. Nici un guvern nu a reuşit să fi­na­lizeze construcţia,...

Lucian Heiuş: Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara iau salarii dar nu produc nimic

Secretarul de stat PNL Lucian Heiuş (foto) a declarat la Antena 3 Deva despre ener­ge­ticienii şi minerii de la Complexul...

Viorel Salan: “Jertfa lui Mihai Viteazul nu a fost zadarnică, ci stă şi azi la temelia împlinirii visului nostru naţional de unire”

În urmă cu peste patru secole, la 27 mai 1600, un conducător român apare pentru prima oară în documente purtând...

Închide