Captură impresionantă de droguri, bani, arme şi aparatură IT

2 decembrie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

Adriana Năstase

Potrivit unui comunicat făcut public, Poliţia Română şi DIICOT au efectuat, în ultimele două săptămâni, 250 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Au fost ridicate 14 kilograme de canabis, bani falşi, arme şi echipamente IT.
În perioada 16-29 noiembrie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani. Astfel, au fost organizate 56 de acţiuni operative, fiind efectuate 250 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a 319 persoane, dintre care 46 au fost reţinute sau arestate şi 10 plasate sub control judiciar.
În urma acţiunilor, au fost confiscate sau indisponibilizate sume de bani, arme, bunuri şi produse. Din categoria drogurilor, au fost confiscate 5 grame de MDMA, 38 de comprimate Extasy, patru doze de heroină şi alte 100 de doze de substanţe psihoactive, 255 de grame de rezină de canabis, 3.338 de grame de cocaină, aproape 14 kilograme de canabis, 77 plante de canabis, opt ţigarete de canabis, peste un kilogram şi jumătate de masă vegetală, 89 de comprimate, 219 plicuri cu substanţă vegetală, peste 100 de grame de substanţe purverulente, 12 cântare electronice şi 21 grindere.
De asemenea, poliţiştii au ridicat 170.000 de lei, 17.000 de euro, 80 de lire sterline, 50 de euro falsificaţi. La categoria produse accizabile este vorba de 20 de kilograme de tutun şi 2.000.000 de ţigări de contrabandă. Oamenii legii au luat şi două arme de foc, cinci cartuşe, două arme albe, 741 de cutii cu materiale pirotehnice.
Cât priveşte echipamentele IT, prada a fost consistentă: 15 HDD, trei unităţi centrale, 22 de laptopuri, 15 tablete, 131 de telefoane mobile, 98 de cartele SIM şi 146 de medii de stocare. Totodată, a fost instituit sechestru pe un imobil şi asupra a 16 autoturisme.
În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea DIICOT, au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. George spune:

    Informatia au primit’o de la puscariasul PERASIFON.

  2. Neo spune:

    Sau de Lytera praduitoru.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal, Liga a II-a: Luceafărul bate pe Energeticianul cu 2-1

În cadrul etapei cu numărul 20 din Liga secundă, formaţia Energeticianul a evoluat în deplasare la Luceafărul Oradea. A fost,...

Fotbal, Liga a III-a: Deva, egala… Hunedoarei

Partida de la Hunedoara, derbiul dintre formaţiile din judeţul nostru care evoluează în seria a IV-a din Liga a III-a,...

Crăciunul vine şi la UAMS Baia de Criş

Într-o lume în care bucuria de a dărui este înlocuită cu dorinţa de a primi, există totuşi creştini care înţeleg...

Închide