ActualitateFlash

Captură de droguri în valoare de 1,5 milioane de euro găsită la un hunedorean

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împre­ună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au realizat o acţiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Petroşani, a unui bărbat, în timp ce transporta 93.780 de comprimate dintr-un medicament şi 196.770 de comprimate din alt medicament, care ar fi fost disimulate în 5 cutii de carton şi depozitate într-un autoturism, bunuri cu o valoare de piaţă de aproximativ 1.450.000 de euro.

Trei bărbați arestați
Totodată, în urma constatării infrac­ţiu­nii flagrante, au fost descoperiţi şi ridi­caţi, în vederea indisponibilizării, 23.840 de euro, respectiv 5.850 de lei, 5 tele­foane mobile şi 12 cartele SIM.
„Alprazolam şi Clonazepam, substanţe ce se regăsesc în comprimatele de me­di­ca­mente descoperite, fac parte din ca­tegoria drogurilor de risc, conform Ta­be­lului – Anexă nr. III din Legea nr. 143/ 2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, precizează poliţiştii.
Din cercetări a reieşit că, în urma unor înţelegeri prealabile, la indicaţiile unui cetăţean sârb, un bărbat, de 32 de ani, din judeţul Gorj, s-ar fi deplasat în judeţul Timiş şi ar fi procurat de la ce­tăţeanul sârb respectiv cele 93.780 de com­pri­mate şi 196.770 de compri­mate.
Bărbatul de 32 de ani ar fi fost însoţit de un alt bărbat, de 33 de ani, tot din ju­deţul Gorj, care ar fi avut drept sarcină iden­tificarea unor potenţiale auto­tu­risme care să aparţină Poliţiei Române.
Ulterior, în vederea disimulării com­pri­matelor cu conţinut stupefiant, acestea ar fi urmat să fie ascunse în elementele unui autoturism, având ca destinaţie fi­nală Norvegia.
De asemenea, pentru documentarea în­tregii activităţi infracţionale, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au oprit în trafic cetăţeanul sârb, în timp ce intenţiona să părăsească ţara, prin punctul de trecere a frontierei Stamora-Moraviţa, descoperind asupra sa aproximativ 17.000 de euro.
La data de 31 august, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a trei bărbaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.
În urma prezentării la Tribunalul Gorj, cei trei au fost arestaţi preventiv.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura