Căpăţâni de berbec, împrăştiate în nordul Petroşaniului

Maximilian Gânju

Familiile din zona de nord a municipiului Petroşani au rămas şocate, după ce, ieri dimineaţă, când au mers cu copiii la grădiniţă, au văzut în zona lor, împrăştiate, mai multe capete ale unor berbecuţi. În plus, maidanezii se răfuiau pe pradă, spre teama oamenilor.
Scenele oripilante s-au petrecut în zona celei mai moderne grădiniţe din municipiul Petroşani. Copiii au fost înspăimântaţi, mai ales că maidanezii înfometaţi se băteau pe resturile de animale. „Dimineaţă, când am ieşit din scara blocului cu băieţelul, în faţă era un cap mare cu coarne şi pe jos, plin de sânge. M-am speriat eu, mai ales că era ceaţă şi încă nu puteam să disting bine ce e acolo. De copil, nu mai zic. Apoi, erau şi trei câini, de aici, din cartier, care după ce au dat de sânge, se băteau pe capetele şi copitele acelea”, a spus un locuitor din zonă.
Capetele berbecilor, împrăştiate prin cartierul unde se află şi instituţia de învăţământ, provin de la animalele sacrificate de către unul dintre cei care au proprietăţi în zonă. Acesta nu avea voie să le arunce pur şi simplu în containerul de gunoi, iar medicii veterinari spun că dacă ar putea fi descoperit, riscă sancţiuni usturătoare. De cealaltă parte, municipalitatea Petroşani spune că nu are mijloace legale pentru a afla cine este vinovat. Totuşi, imediat de cum au aflat de problemă, edilii au trimis oameni de la salubritate, pentru a ridica resturile de animale împrăştiate de maidanezi în tot nordul localităţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare