Canotorii și-au dovedit talentul la Plovdiv

România a obţinut rezultate excelente la Plovdiv (Bulgaria), două medalii de aur şi una de bronz, a declarat preşedinta Fe­deraţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.
„Pentru juniori aceasta este prima competiţie majoră în acest an, dominat încă de pandemie şi numeroase restricţii. Rezultatele obţinute sunt excelente, avem o generaţie cu potenţial foarte bun. Com­petiţia a fost acerbă, iar eu sunt foarte mândră de rezultatele obţinute. Am par­ticipat la Campionat cu 11 echipaje şi 43 de sportivi şi am obţinut două medalii de aur şi una de bronz, clasându-ne pe lo­cul trei în clasamentul general pe medalii. Felicitări juniorilor noştri şi întregului colectiv tehnic. Îi încurajez să fie muncitori şi dedicaţi şi de acum înainte şi să ajungă să aibă rezultate foarte bune şi atunci când vor ajunge în lotul de seniori”, a de­clarat Elisabeta Lipă.
România a fost devansată în clasa­men­tul pe medalii de SUA (3-0-1) şi de Ger­mania (2-3-4), dar a terminat înaintea Elveţiei, Italiei, Franţei sau Spaniei.
Echipajul de dublu rame masculin, com­pus din Andrei-Petrişor Axintoi şi Iliuţă-Leontin Nuţescu, şi echipajul de patru rame feminin, alcătuit din Daria-Ioana Di­nu­lescu, Maria Guzran, Elena-Maria Ro­bitu şi Ancuţa-Adelina Ungurean, a câştigat medaliile de aur, iar bronzul a fost obţinut de echipajul de 8+1 feminin, format din Ma­riana-Laura Dumitru, Elena Silvia Mocanu, Florentina-Georgiana Neculăeasa, Ana-Maria Loghin, Petruţa-Ionela Popa, Elena-Andreea Cerbu, Valentina Amalia Azoiţei, Alexandra-Georgiana Ruşcuţă şi Victoria-Ştefania Petreanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.