Candidaţii PDL Hunedoara, în faţa comisiei de eticã

Sorina Popa

Dorin Gligor (foto), liderul PDL Hunedoara, susţine că în maximum două săptămâni, lista finală a candidaţilor pentru alegerile parlamentare va fi finalizată. „Teoretic, lista e finalizată. Vom vedea după ce se trece de Comisia de etică, dacă aceasta va fi şi cea finală. Eu sper  să nu se modifice nimic”, a declarat Gligor.

12 criterii etice impuse candidaţilor

Liderul judeţean al PDL susţine că, deocamdată, nu au fost discuţii pentru a se oferi vreun colegiu celorlalte partide din nou înfiinţata Alianţa România Dreaptă. „În perioada imediat următoare, candidaturile de pe lista noastră vor fi transmise Comisiei de Etică”, a spus Dorin Gligor. „Odată transmise, aceasta va analiza fiecare candidatură în parte şi o va vota. Decizia în comisie se ia cu vot majoritar, iar preşedintele acesteia nu are drept de veto. Evaluările se vor face  strict pe baza celor 12 criterii de integritate şi a documentelor depuse de candidaţi“, explica într-o declaraţie de presă Monica Macovei, preşedintele comisiei. Ea a subliniat că membrii comisiei ştiu că este mult de muncă cu selectarea candidaţilor. „Ne-am impus aceste criterii, pentru că dorim să schimbăm în mai bine clasa politică din România. Vor fi, cu siguranţă, încercări de compromitere ori decredibilizare a activităţii comisiei noastre, pentru că USL nu are nici criterii de integritate şi nici comisie de verificare a acestor criterii. Vom rezista şi acestui asalt. Alegerea românilor pe data de 9 decembrie este clară: în partea dreaptă, românii au Alianţa România Dreaptă, cu candidaţi integri şi responsabili, care şi-au autoimpus un cod cu 12 criterii de integritate, de partea cealaltă, în stânga, românii au USL, cu candidaţi penali şi colaboratori ai Securităţii, care vor să se ascundă în Parlament de braţul legii“, afirma Monica Macovei.

„Mircia Muntean nu este traseist politic”

Preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PDL speră să nu fie nici o problemă legată de candidatura lui Mircia Muntean. „Mircia nu a plecat de la partide, în cazul lui, partidele s-au descotorosit de el. Sper să nu fie nici o problemă cu candidatura acestuia. Oricine e de înlocuit, dar sper să nu fie nevoie să punem pe altcineva, în locul lui Mircia Muntean, să candideze pe Colegiul Deva-Cârjiţi. Traseism înseamnă să treci de la un partid la altul pentru foloase personale”, a adăugat Dorin Gligor.

One thought on “Candidaţii PDL Hunedoara, în faţa comisiei de eticã

 • 1 octombrie 2012 la 16:31
  Permalink

  Da, ne-ati „spart”!!!.
  Mircia nu e traseit! El s-a transferat in iteresul devenilor, ca sa nu pierdem , noi , un mandat!!!
  La fel si „mosul” ala de la Orastie!!!!
  Deci, ne aburiti! Hai ca nu-s traseisti ci „navetisti -ciolanisti” care cica „in interesul nostru” al alegatorilor, se transfera la orice partd, care le ofera „osul” mai mare!!!
  S-auzim numai de bine!
  🙂

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare