Când doi se ceartă, nimeni nu câştigă

7 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

 

Scandal ieri, în şedinţa Consiliului Local Deva. Motivul, aprobarea atribuirii şi încheierii Contractului privind delegarea gestiunii serviciului de iluminat public. La licitaţia organizată, s-au înscris cinci firme, dar doar două au rămas în cursă. Cearta a pornit din cauză că societatea care a fost desemnată câştigătoare s-a clasat pe locul al doilea, având un preţ aproape dublu faţă de cea de pe primul loc.
Consilierul Mareş, supărat foc
Consilierul local PSRO, Răzvan Mareş, a deschis subiectul, susţinând că licitaţia pentru iluminatul public ar trebui să se reia, astfel ca să nu se plătească o sumă mai mare pentru acest serviciu, după ce firma de pe locul doi a fost dată câştigătoare. Mareş s-a dezlănţuit din nou în şedinţa de consiliu local, spunându-le celor din conducerea Primăriei Deva: mergeţi la Hunedoara, să vedeţi ce face Bobouţanu (n.r.-Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara). Consilierul local era supărat că nu a primit nişte răspunsuri de la reprezentanţii primăriei şi a atacat iar conducerea instituţiei.
CNSC a dat verdictul
Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat că de anul trecut, din luna octombrie, nu mai avem un contract de mentenanţă pentru iluminatul public. ”Am avut noroc că nu am avut probleme serioase. Licitaţia a demarat anul trecut, iar în urmă cu trei săptămâni s-a decis cine a câştigat. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a dat verdictul în sensul că firma de pe locul al doilea, în acest caz, este câştigătoarea licitaţiei pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public. Societăţii care a fost pe locul întâi, cu preţul cel mai mic, i s-au solicitat de către cei de la CNSC lămuriri privind oferta. Nu a dat nici un răspuns şi atunci s-a dat drept câştigătoare firma de pe locul doi”, a declarat edilul şef al reşedinţei de judeţ.(Sorina Popa)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 08.08.2019

În regiunea cu multe lămpaşe au apărut mai mulţi indivizi care fac prăpăd, iar cârcotaşii spun că autorităţile sunt exasperate...

Bulină albă, 08.08.2019

 Florin Donisă, director tehnic al SC Apa Serv Valea Jiului

Bulină neagră, 08.08.2019

Nicolae Csiszer, tânăr din Petroşani

Închide