Când dai bani cu ţârâita, investiţia nu se mai termină

Sorina Popa

Vin bani pentru continuarea lucrărilor de reparaţii capitale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Ministerul Sănătăţii a alocat pentru acest an opt milioane de lei pentru finalizarea secţiilor care sunt în fază avansată de modernizare. Ce spun reprezentanţii Consiliului Judeţean despre acest lucru, având în vedere că unitatea medicală se află în subordinea instituţiei judeţene?
Administratorul public al judeţului, Costel Avram (foto), susţine că este o situaţie de normalitate că Ministerul Sănătăţii a alocat bani pentru continuarea investiţiei. „Consiliul Judeţean a trimis adrese către Ministerul Sănătăţii, solicitând alocarea de fonduri pentru ca lucrările de reparaţii capitale la spitalul din Deva să poată continua. Considerăm că aşa este normal, este un gest de normalitate ca ministerul să continue contractul încheiat în urmă cu 10 ani pentru proiectul acesta“, susţine Costel Avram.
„Noi am cerut să fie repartizată întreaga sumă, necesară pentru finalizarea lucrărilor, 22 de milioane de lei. Contractul e de 10 ani. De atunci au crescut preţurile la materiale, au crescut salariile. Degeaba vorbesc unii că trebuiau finalizate lucrările de atâţia ani. Da, trebuia, dar nu au fost daţi banii necesari pentru asta. Dacă cineva îşi închipuie că se joacă cu o asemenea investiţie, se înşală. Au fost verificate şi răsverificate lucrările de la spitalul devean. De către toate autorităţile abilitate. Banii nu au fost cheltuiţi aiurea. Iar dacă cineva a greşit, va plăti. Noi suntem datori să terminăm investiţia şi hunedorenii să beneficieze de un spital ultramodern. Cu banii repartizaţi pentru acest an vor fi finalizate secţiile care sunt aproape gata. Dar contractul construţiei se termină în acest an. Ministerul ştie acest lucru, de aceea nu ştim ce se va întâmpla cu investiţia din 2021, pentru că mai e nevoie de bani”, a adăugat Costel Avram, administratorul public al judeţului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Potop în judeţ! Pompierii, eroii zilei

Efectivele de pompieri din judeţ au fost ieri în alertă maximă în urma codului roşu hidrologic cu incidenţă în zona

Stadion de fotbal inaugurat virtual în Qatar

În cadrul unui eveniment virtual, Qatarul a inaugurat al treilea stadion construit în vederea găzduirii turneului final al Cupei Mondiale...

Handbal masculin. Grupă grea pentru România în preliminariile CE 2022

Echipa naţională de handbal masculin a României a fost repartizată în Grupa a 8-a, alături de Suedia, Muntenegru şi Kosovo,...

Închide