Când actorii ajung în politică să te ţii bine! Managerul teatrului din Petroşani a uitat că a cerut să fie „abuzat” de Costel Avram

Sorina Popa

Din păcate, asistăm la lucruri nelalocul lor, acum, deşi campania electorală nici măcar nu a început. Şi mai urât este că artişti care dădeau în urmă cu ceva timp în politicieni, acum fac exact ce criticau înainte.

Singurul manager neevaluat
Despre ce este vorba? Managerul Teatrului din Petroşani, Cosmin Rădescu (foto), care este şi candidat al PNL pe lista pentru Con­si­liul Lo­cal Petroşani, face show mare pe pagina sa socia­lizare. Asta, pentru că peste câteva zile, el tre­buie să vină la evaluarea anuală, pe care nu a susţinut-o, aşa cum zice legea. De fapt, el este singurul manager dintre cei care conduc insti­tuţiile culturale din judeţ aflate în sub­ordinea Consiliului Judeţean, care nu a fost eva­luat. Toţi ceilalţi au fost.
Iniţial, comisia de evaluare a managerului tea­trului din Petroşani trebuia să se întru­neas­că la sfârşitul lunii iunie a acestui an, dar, chiar înainte cu o zi, unul dintre membri a anunţat că renunţă la „mandatul de membru”. Aşa se face că Rădescu a „scăpat” timp de câteva luni de evaluarea respectivă şi legală. Dar ce să vezi, managerul a început din nou să acuze con­du­cerea Consiliului Judeţean că-l abu­zează, de­oarece l-a numit pe adminis­tra­torul public al judeţului, Costel Avram, în co­misia de evaluare a managementului de la teatru. „Am aflat că cei din conducerea Con­siliu­lui Judeţean, o con­du­cere PE-SE-DE, în frun­te cu Mircea Flaviu Bobora, l-au desemnat pe Costel Avram să facă parte din comisia de examinare a mea. Călăul care abu­zează co­legii şi pe mine de doi ani con­tinuă abuzu­rile pe­sediste ale CJ Hunedoara”, a scris Cosmin Ră­descu pe pagina sa de Facebook.

L-a cerut pe Avram în comisie
Dar, de ce îi e teamă managerului de eva­luare? Şi, mai ales, de ce îi e frică de Costel Avram? Pentru că, în 29 iunie 2020, acelaşi actor-manager a declarat în cadrul unei emi­siuni tv că doreşte ca evaluarea sa să fie fă­cută de o comisie din care să facă parte şi… Costel Avram.
„Doresc să mă evaluaţi Dumneavoastră! Îl rog pe domnul preşedinte Bobora să dispună prezenţa dumneavoastră în comisia de eva­luare, iar comisia să-şi dorească transparenţa evaluării. Dacă evaluarea are caracter public, este prezentă presa, sunt prezenţi cetăţenii, do­resc să mă evaluaţi dumneavoastră şi să stăm de vorbă deschis pentru această eva­luare”, a spus atunci Cosmin Rădescu. Iar
Cos­tel Avram i-a răspuns: „Sunt de acord, dom­nule Rădescu, respectând legea întocmai. Voi vorbi cu preşedintele Consiliului Judeţean şi, dacă dumnealui acceptă, eu nu am nici un partis-pris!”
Aşa stând lucrurile, amintiţi-vă, domnule Rădescu, că aţi cerut chiar dumneavoastră să fiţi “abuzat” de către Costel Avram.
Hunedorenii au nevoie de teatru şi nu de circ politic, de care sunt sătui. O fi şi politica o scenă de teatru, dar cât timp sunteţi plătit din bani publici, aveţi obligaţia să arătaţi respect faţă de public şi să nu insultaţi inteligenţa oamenilor care vă plătesc salariul de bugetar. Om fi noi spectatori, dar nu uitaţi că tot noi plătim şi biletul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.