Canalizarea este bunã, dar drumul plin de gropi

04 drumAlice Brandisz

În localitatea Sântuhalm, în perioada 14 martie 2014 – 31 martie 2016 s-au realizat lucrări la sistemul de canalizare. După finalizarea acestora, în loc să se bucure de investiţie, oamenii de aici se confruntă cu o nouă problemă. Strada Valea Cernii, unde firma SC Acvatot SRL a efectuat lucrările în zonă, s-a surpat şi este plină de gropi.

După ce s-au încheiat lucrările, firma constructoare era obligată să refacă carosabilul şi să îl aducă la forma iniţială. Acesta a fost refăcut, însă din cauza dimensiunilor mari ale canalului colector din zonă, compactarea nu s-a putut realiza aşa cum trebuie, iar asfaltul refăcut s-a deplasat, formând găuri şi denivelări mari. „În vara anului trecut, s-a realizat sistemul de canalizare în localitatea Sântuhalm. După ce s-au terminat lucrările, s-a acoperit cu pământ şi s-a reparat cumva drumul. Însă, deoarece pământul nu a fost tasat cum trebuie, asfaltul a început să se deplaseze şi strada s-a surpat în mai multe locuri. Ne-am adresat în nenumărate rânduri autorităţilor, însă nu s-a rezolvat nimic, timp de mai multe luni. Acum au început să lucreze la refacerea şoselei. Sperăm ca de data asta să fie mai bine“, a afirmat un locuitor din Sântuhalm.

Constructorul trebuie să refacă strada
SC Apa Prod SA, firma beneficiară a lucrărilor de canalizare realizate în localitate, a pus în vedere constructorului, faptul că strada trebuie refăcută şi readusă la stadiul iniţial. După încheierea perioadei de garanţie de un an, lucrarea va fi recepţionată. “După finalizarea investiţiei s-au constatat deficienţe la carosabil.  Pentru că proiectul se află în perioada de notificare a defectelor, la încheierea procesului-verbal iniţial de recepţie s-a menţionat faptul că asfaltul va trebui refăcut de firma care a realizat lucrările de canalizare. În momentul de faţă constructorul reface drumul, aducându-l la starea lui iniţială“, afirmă Andreea Morogan, purtătorul de cuvânt al SC Apa Prod SA.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare