Canalizarea, coşul de gunoi al Văii Jiului

02-canalizare-campanieOperatorul de apă şi canal din Valea Jiului a demarat o campanie de conştientizare a populaţiei cu privire la deşeurile menajere care ajung în reţeaua publică de canalizare şi care generează costuri imense pentru Apa Serv. Nu doar operatorul are probleme, ci şi populaţia, pentru că reţelele odată înfundate refulează şi duc la focare de infecţie care pun sănătatea în pericol. Înfundarea cu deşeuri menajere a canalizărilor a fost unul dintre motivele care au dus la inundaţii. Tocmai din această cauză şi numărul intervenţiilor echipelor Apa Serv Valea Jiului la desfundarea canalizărilor este extrem de ridicat.

”Întrebarea este ce nu se aruncă în canalizare, nu ce se aruncă! Găsim de toate în canalizări, se aruncă tot ce se poate. Doar în primele şase luni ale acestui an am avut peste 760 de intervenţii la desfundarea canalizărilor şi numai din cauză că intră obiecte care nu au ce căuta acolo. Am găsit găleţi, oale, haine, orice se poate şi acesta a fost motivul pentru care am pornit campania de informare a populaţiei”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv.
Pentru ca toţi consumatorii să fie informaţi, echipele operatorului de apă şi canal distribuie consumatorilor, pe lângă facturile curente, şi ”fluturaşi” cu informaţii despre acţiunea denumită sugestiv ”Canalizarea NU este coşul tău de gunoi!” (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare