Campionii gropilor. Radiografia găurită a infrastructurii drumurilor din judeţul Hunedoara

23 iunie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Consiliul Judeţean alocă un buget considerabil pentru întreţinerea drumurilor judeţene, aceşti bani fiind cheltuiţi în totalitate în fiecare an, ba chiar mai mult, sumele alocate fiind suplimentate de multe ori. Astfel, în bugetul pentru anul 2019, suma alocată în acest sens este de 15.968.000 de lei (aproximativ 3.397.000 de euro).

Realitatea din teren însă ne arată că în prezent, majoritatea drumurilor judeţene şi de acces la obiectivele turistice de interes naţional, se află în paragină, abandonate, ciuruite de plombe care n-au rezistat nici măcar primei ploi de după finalizarea lucrărilor, ele nereprezentând, se pare, o prioritate pentru administratorul lor, Consiliul Judeţean Hunedoara. Amintim DJ 705A, care leagă municipiul Orăştie de Sarmizegetusa Regia, acesta fiind principalul drum de acces către Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei, drum tranzitat de zeci de mii de turişti anual.
Incompetenţa autorităţilor judeţene se reflectă şi în starea de degradare a drumurilor Călan – Boşorod, Vulcan – Merişor, Geoagiu – Balşa, Şoimuş – Boholt, Ilia – Vorţa – Ţebea, Vaţa de Jos – Vaţa de Sus, Râu de Mori – Baraj Gura Apei, acesta din urmă fiind drum de acces în Munţii Retezat şi Parcul Naţional Retezat.
În aceeaşi situaţie deplorabilă se află şi DN7A Petroşani-Voineasa, drum de acces spre Transalpina, a cărui modernizare a început în anul 2015, lucrările fiind însă abandonate din cauză că firma care se ocupa de executarea lor a intrat în insolvenţă la scurt timp după atribuirea contractului, iar conducerea PSD a judeţului nu a fost interesată să găsească o altă soluţie de la preluarea mandatului în 2016 şi până astăzi.
Aşadar, pentru PSD nu contează că mii de turişti merg anual prin adevărate cratere spre Cetăţile Dacice şi Sarmizegetusa, sau în Munţii Retezat, la Barajul Gura Apei, iar asta omoară încet, dar sigur, turismul. PSD aşteaptă probabil o nouă campanie electorală pentru a reabilita drumurile judeţene a căror radiografie ciuruită pune o pată neagră în cartea turismului hunedorean.
Astfel, suntem cu toţii îndreptăţiţi să ne întrebăm unde se duc banii alocaţi an de an reparaţiilor drumurilor judeţene, că în modernizarea drumurilor, este vizibil că nu!
Aşa cum ne-a obişnuit deja, PSD dă din nou dovadă de incompetenţă în a gestiona problemele judeţului, precum şi de lipsa unei viziuni de ansamblu a conducerii PSD-iste a judeţului în susţinerea şi dezvoltarea durabilă a turismului hunedorean!
Lucian Heiuş, deputat PNL de Hunedoara

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Corect spus drumul judetean Vulcan – Merisor dar cel mai mult ne doare drumul DN 7A (Cheile Jietului) ne rupem masinile spre Voineasa sau spre Transalpina ori sarbatoarea la Manastirea Groapa Seaca desi cetateni Vaii Jiului au tot votat cu PSD . Cu cine sa mai VOTAM ???

  2. Mesagerul CJ spune:

    Plus cel din comuna Beriu și împrejurimi! Gropi de 30-40 cm adâncime!

  3. Laie de la scularie spune:

    Beriu e pe drumul Orastie-Sarmizegetusa, deci nu e nici un plus, ca e trecut!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Georgiana Timu, două medalii de bronz la Piteşti

Pe Stadionul Municipal „Nicolae Dobrin” din Piteşti s-au desfăşurat la finalul săptămânii trecute întrecerile Campionatelor Naţionale de atletism pentru juniori...

Retezatul Haţeg ratează promovarea în Liga a III-a

Aşteptată cu mult interes de fanii echipei din oraşul Haţeg, partida disputată sâmbătă, în cadrul dublei manşe pentru promovarea în...

10 pași pentru a-ți alege rochia de mireasă perfectă

  Nunta reprezintă începutul unui nou capitol al vieții voastre. Atunci când te căsătorești cu bărbatul visurilor tale cu siguranță...

Închide