Campionatul European de Judo juniori, fără medalii pentru România

Nicolae Gavrea

Arena Sport din Sofia a găzduit întrecerile ediţiei din acest an a Campionatului European de judo pentru juniori, fete şi băieţi, competiţie la care au fost prezenţi un număr record de sportivi, România având o delegaţie numeroasă.

Privind atent rezultatele obţinute de către sportivele din delegaţia ţării noastre am remarcat următoarele: Ana Melnic, componentă a lotului naţional de junioare, care este în pregătire la Deva, a trecut în primul tur de portugheza Vanessa Barbosa, fiind întrecută apoi de rusoaica Olga Borisova, pentru ca în turul al treilea, în repasaj, deveanca să fie întrecută de judoca Ramila Aliyeva din Azerbadjan, deveanca finalizând întrecerile pe locul şapte. Categoria a fost câştigată de belgianca Lois Petit. La această categorie, o altă româncă, Silvia Gherman, a fost învinsă în primul tur de turcoaica Gamze Sayma.
La categoria 57 kg, Cleonia Riciu a fost învinsă în chiar primul tur de olandeza Shannon Van de Meeberg, iar la 63 kg, Olga Severin din România a trecut în primul tur de belgianca Selina Delen, dar a pierdut apoi în meciul cu ucrainianca Anastasiya Antipina, sportivă cu care s-a mai întâlnit în acest an şi de la care a luat bătaie. Alexandra Mazilu a clacat în primul tur de la europene, la categoria – 78 kg, unde a fost învinsă de rusoaica Tamara Lishchenko, medaliata cu bronz la ediţia de la Sofia.
La băieţi, rezultatele sunt doar de palmares: Mircea Tomescu şi Bogdan Drâmbă (categoria 55 kg) au ieşit din competiţie după primul tur, la 60 kg, Lehel Orban, după turul secund ca şi Adrian Olaru la 66 kg, Răzvan Bodea la 73 kg, Alexandru Creţ la 81 kg, George Rotaru la 90 kg şi Alexandru Roman la 100 kg.
Uniunea Europeană de Judo şi Federaţia Română de Judo au ajuns la un acord pentru ca Bucureştiul să găzduiască Liga Campionilor şi Liga Europa la feminin şi masculin, în perioada 7-9 decembrie 2018. Potrivit informaţiilor, competiţiile se vor desfăşura în Sala Polivalentă.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.