Cupa Europei la judo aduce medalii de bronz pentru junioarele din Deva

Nicolae Gavrea

România a participat cu o delegaţie de 17 sportivi la întrecerile din acest an ale Cupei Europei la judo pentru juniori, competiţie organizată la Paks, în Ungaria, şi la care au fost prezenţi circa 250 de sportivi.

Reprezentantele Centrului Naţional feminin de judo de la Deva, cele două sportive legitimate la SCM Deva, au reuşit un concurs bun şi la final ambele au urcat pe podiumul de premiere. La categoria -44 kg, Anna Melnic a câştigat la mare luptă medalia de bronz , în meciul disputat cu unguroaica Patricia Szladovics, iar medalia de aur a fost cucerită de Kateryna Sablieva.
Cea de a doua medalie de bronz pentru România a fost obţinută de Olga Severin la categoria -63 kg, după o luptă câştigată cu Maeve Couglan (Australia). Aurul a revenit italiencei Flavia Favorini.
Cele două sportive de la clubul devean, pregătite de antrenorii Ramona Enache, Mugurel Ciuşcă şi Dan Gârbovan, au rămas în Ungaria pentru un stagiu internaţional care se va încheia mâine, după care se vor deplasa la Praga, la o nouă etapă din cadrul turneului european, pentru ca apoi, la mijlocul lunii august, să fie prezente la Cupa Europei de la Cluj Napoca.
Aşa cum ne-a comunicat coordonatorul Centrului Naţional de Judo de la Deva, prof. Mugurel Ciuşcă, cele două sportive se pregătesc pentru Campionatele Europene de judo programate anul acesta în luna septembrie la Sofia şi pentru Mondialele de juniori din Bahamas.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.