Sport

Cupa Europei la judo aduce medalii junioarelor de la Deva

Nicolae Gavrea

Arena din Cluj Napoca a fost gazda unei noi etape din cadrul circuitului european, la finalul săptămânii trecute aici desfăşurându-se întrecerile Cupei Europei la judo, cu participarea unui număr impresionant de sportivi.

Printre cei prezenţi la competiţia de la Cluj Napoca au fost şi componentele SCM Deva şi ale Centrului naţional de pregătire cantonat în oraşul de la poalele Cetăţii, sportive pregătite de către Ramona Enache, Mugurel Ciuşcă şi Dan Gârbovan.
Devencele s-au aflat printre protagonistele acestui turneu şi au câştigat trei medalii. Cea mai valoroasă este cea de aur cucerită la categoria 63 de kg de către Olga Severin, care a trecut în primul tur de norvegianca Marie Stine Roesaeg, apoi a câştigat întâlnirea din semifinală cu croata Katarina Kristo, iar în finală a întâlnit-o pe Anastasiya Antipina (Ucraina), pe care a învins-o la puncte.
O medalie de argint a fost câştigată la mare luptă, în cadrul categoriei 78 de kg, de către Cristina Sârbuleţ, care a fost învinsă de o altă sportivă din România, Alexandra Mazilu. De remarcat faptul că la această categorie podiumul a fost completat de o altă sportivă din ţara noastră, pregătită la Deva, Giorgiana Miller, care a câştigat o medalie de bronz pentru clubul devean.
La categoria 44 kg, favorita întrecerii, Anna Melnik, s-a accidentat în întâlnirea din semifinala categoriei unde a întâlnit-o pe Jaime-Leigh Whitaker (Marea Britanie) şi nu a mai continuat, astfel că s-a clasat pe locul V. Alte trei sportive de la Deva au încheiat competiţia de la Cluj Napoca pe locurile V, Bianca Marton la categoria 70 kg, Anne Brebinaru la – 48 kg şi Bianca Prodan la + 78 de kg.
Delegaţia României a terminat întrecerea de la Cluj Napoca pe locul doi, cu un total de 13 medalii cucerite (3 aur, 3 argint şi 7 de bronz), clasându-se după Georgia, care a avut medalii mai valoroase la această etapă.
Pentru sportivele aflate în centrul de la Deva urmează o perioadă de pregătire pentru cea mai importantă competiţie a sezonului, Campionatele Europene de judo pentru juniori de la Sofia, capitala Bulgariei, întreceri care se vor desfăşura între 10 şi 14 septembrie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

21 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

21 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

21 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

21 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

21 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

21 de ore ago