Campionatele europene de gimnastică, în decembrie la Baku

29 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Mişcarea sportivă încearcă să-şi regăsească reperele, după ce pandemia de Covid-19 a bulversat în 2020 toate evenimentele. Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG) a urmărit cu atenţie toate aspectele pandemiei şi a decis ca întrecerile Campionatelor Europene de gimnastică la masculin şi feminin, să fie reprogramate în ultima lună a anului.
Astfel CE feminin a fost reprogramat pentru 17-20 decembrie, schimbându-se de asemenea şi oraşul gazdă. Iniţial, întrecerea trebuia să aibă loc la Paris, dar competiţia se va desfăşura la Baku, în Azerbaidjan.
Întrecerea masculină şi-a schimbat doar datele, ea fiind programată acum între 9-13 decembrie, tot la Baku. Formatul competiţiilor rămâne neschimbat şi acestea vor reprezenta în continuare o şansă de calificare individuală la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Federaţia internaţională a anunţat că termenul limită pentru calificarea la întrecerea din Japonia este 29 iunie 2021. Maria Holbură (foto) şi Marian Drăgulescu au deja asigurat biletul pentru întrecerea care se va desfăşura între 23 iulie-8 august.
„Având în vedere situaţia actuală din Europa, le-am fi putut reprograma în toamnă, însă am preferat să le fixăm în decembrie. Oricum, suntem atenţi la tot ce se întâmplă şi vom evolua contextul în următoarele luni. Dacă vom vedea că nu le putem organiza în siguranţă, vom acţiona imediat. Sănătatea antrenorilor, sportivilor şi spectatorilor primează”, s-a spus într-un comunicat Uniunii Europene .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Punerea la dispoziţia angajatului, pentru folosire în interes propriu, a maşinii de serviciu

Punerea la dispoziție de către o persoană impozabilă a unui autovehicul care face parte din activele folosite în cadrul activității...

Primarii social-democraţi s-au menţinut la conducere

Toţi primarii social-democraţi aflaţi la conducerea municipiilor şi oraşelor au şi-au recâştigat mandatele. La Hunedoara, la Brad, dar şi în...

Tiberiu Iacob Ridzi, încă un mandat la Primăria Petroşani

Primarul municipiului Petroşani, libe­ra­lul Tiberiu Iacob-Ridzi (foto), a câştigat un nou mandat, el menţionând că în următorii patru ani va...

Închide