Campionatele europene de gimnastică, în decembrie la Baku

Mişcarea sportivă încearcă să-şi regăsească reperele, după ce pandemia de Covid-19 a bulversat în 2020 toate evenimentele. Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG) a urmărit cu atenţie toate aspectele pandemiei şi a decis ca întrecerile Campionatelor Europene de gimnastică la masculin şi feminin, să fie reprogramate în ultima lună a anului.
Astfel CE feminin a fost reprogramat pentru 17-20 decembrie, schimbându-se de asemenea şi oraşul gazdă. Iniţial, întrecerea trebuia să aibă loc la Paris, dar competiţia se va desfăşura la Baku, în Azerbaidjan.
Întrecerea masculină şi-a schimbat doar datele, ea fiind programată acum între 9-13 decembrie, tot la Baku. Formatul competiţiilor rămâne neschimbat şi acestea vor reprezenta în continuare o şansă de calificare individuală la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Federaţia internaţională a anunţat că termenul limită pentru calificarea la întrecerea din Japonia este 29 iunie 2021. Maria Holbură (foto) şi Marian Drăgulescu au deja asigurat biletul pentru întrecerea care se va desfăşura între 23 iulie-8 august.
„Având în vedere situaţia actuală din Europa, le-am fi putut reprograma în toamnă, însă am preferat să le fixăm în decembrie. Oricum, suntem atenţi la tot ce se întâmplă şi vom evolua contextul în următoarele luni. Dacă vom vedea că nu le putem organiza în siguranţă, vom acţiona imediat. Sănătatea antrenorilor, sportivilor şi spectatorilor primează”, s-a spus într-un comunicat Uniunii Europene .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.