Sport

Campionate Mondiale de gimnastică artistică, la Liverpool

Cea de-a 51-a ediție a Campio­na­telor Mondiale de gimnastică ar­tistică va debuta în 29 octombrie la Liverpool, în Marea Britanie. Com­pe­tiția se va desfășura în M&S Bank Arena și va reuni circa 400 de spor­tivi din întreaga lume.

Prima rotaţie, la bară
În competiția feminină, România va fi reprezentată de Ana Maria Bărbosu (foto) și de Andreea Preda, iar în în­trecerea masculină, vom avea o echipa formată din Andrei Muntean, Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Răzvan Marc și Roland Modoianu. Gimnastele noastre, Ana Maria Bărbosu și Andreea Preda, vor con­cura în calificări în cea de-a doua sub­di­viziune, alături de gimnaste din Spania, Israel, Ecuador, Islanda, Thailanda și Venezuela și vor începe competiția la paralele. La masculin, echipa României va concura în cea de-a 3-a subdivi­ziune, prima rotație la bară, alături de reprezentanții Spaniei, Japoniei, Ucrainei, și de sportivi din Lituania, India, Suedia și Bulgaria.

Programul competiției
29 – 30 octombrie – calificări competiția feminină
31 octombrie – calificări competiția masculină
1 noiembrie – finala pe echipe – competiția feminină
2 noiembrie – finala pe echipe – competiția masculină
3 noiembrie – finala Individual Compus feminin
4 noiembrie – finala Individual Compus masculin
5-6 noiembrie – finale pe aparate

Gimnaștii români vor fi însoțiți de antrenorii Gina Gogean Groza, Lucian Sandu, Marius Berbecar, Marius Urzică și Gerard Speestra, arbitrii Angela Cacoveanu și Nicușor Pascu, cadrele medicale Lucian Nicolescu, Răzvan Spirescu și dr. Mihai Râșcu. Corina Moroșan și Marcela Fumea vor fi team manager pentru delegația fe­mi­nină, respectiv pentru cea mas­cu­lină.