ActualitateFlash

Campionat Naţional pentru câinii din rasa Ciobănesc German la Deva

02 jandarm caine ciobanescOana Mihnea

În perioada 17-18 octombrie, în municipiul Deva va avea loc un eveniment dedicat exclusiv unei rase de câini care se presupune că a apărut prin domesticirea lupului. Este vorba despre Campionatul Naţional de Creştere şi Selecţie Ciobănesc German, organizatorul fiind jandarmul hunedorean Alin Marian (foto).

Peste 200 de câini în concurs
Evenimentul se desfăşoară pentru prima dată în judeţul nostru. Asta, datorită rezultatelor remarcabile obţinute de-a lungul timpului în cadrul competiţiilor de profil de către jandarmul Alin Marian. De aceea, Clubul Naţional de Ciobănesc German l-a desemnat organizatorul campionatului. Vor participa reprezentanţi atât din România cât şi din Ungaria, Bulgaria şi Serbia, iar în competiţie sunt înscrişi peste 200 de câini.
Alin Marian este subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, iar pe lângă profesia de zi cu zi, acesta a dezvoltat o pasiune pentru creşterea, îngrijirea şi dresarea câinilor din rasa Ciobănesc German. Jandarmul a câştigat numeroase titluri la nivel naţional şi internaţional. Dintre acestea sunt semnificative titlul de Campion Naţional, Vicecampion Mondial, Vicecampion European şi Campion Naţional „România cum laudae“. În prezent, Alin Marian este instructor de dresaj canin şi preşedintele responsabil cu Ciobănescul German din cadrul Clubului de Dresaj Canin România.

3 comentarii la „Campionat Naţional pentru câinii din rasa Ciobănesc German la Deva

  • draga oana mihnea toate rasele de caini provin din lupul domesticit sic.
    ciobanescul german este o arasa relativ noua 1899 (proma expozitie la Karlsruhe). puteai sa dai o cautare mai atenta pe net si sa nu te opresti la wiki. vai si amar ziaristi.

  • Ca de obicei, stire incompleta (ziaristi incompleti). Locatia unde se va desfasura evenimentul ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura